view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Home

Nieuwsberichten

Bekijk alles
 • Bestuursvakantie
  Deze week gaat het bestuur op vakantie. Het vertrek is donderdagmiddag 5 april en we zijn weer terug op kantoor op 17 april. Helaas wordt het kantoor ook niet open gehouden door oud bestuurders. Het goede nieuws is wel dat het kantoor een make-over krijgt van FMVG. 

  Excursie TataSteel
  Woensdag 28 april, is in alle vroegte een enthousiaste groep Werktuigbouwers vertrokken richting Tata Steel in IJmuiden. Hierbij werden wij warm ontvangen op het hoofdkantoor door de Director Sales in Europa; Freek Schut. Er volgende een interessante presentatie over de mogelijke gevolgen van de importheffingen die President Trump wil gaan invoeren op staal en aluminium. Een boeiend en interactief verhaal, waarin ook de niet-technische kant van het bedrijf goed werd belicht.

  Na een stevige lunch, werden respectievelijk de Research & Development, de hoogovens, warmwalsband en de verzinkingslijn aangedaan. Op de R&D afdeling worden nieuwe staalsoorten onderzocht en hun materiaaleigenschappen bepaald voor de klanten. Het terrein was dusdanig groot dat we per bus van locatie naar locatie werden gebracht. Vervolgens werd de productiecyclus van de productie doorgelopen. Te beginnen bij de hoogovens, waar de ijzererts wordt gesmolten, vervolgens de gieterij, waar grote plakken staal worden geproduceerd. Bij de warmwalsband worden de juiste materiaaleigenschappen aan een plak staal gegeven, door middel van de juiste walsbehandeling en afkoelingstrajecten. En indien de klant dat wenst, wordt er nog een laagje zink toegevoegd aan de rol staal.

  De gigantische productielocatie en extreme omstandigheden, maakten het een zeer boeiende ervaring en excursie. Als kers op de taart had de Excursie Commissie in de avond ook hun Locatiebekendmaking voor de buitenlandreis, die direct dezelfde avond vol zat.

  Case Eriks
  Vrijdag 16 maart is de Business Tour and Case Committee samen met een groep enthousiaste Olifanten op bezoek geweest bij Eriks! Na een interessante inleiding over het bedrijf, hebben wij een rondleiding gekregen door de vestiging in Rotterdam. De vestiging Flow Control beslaat een enorme oppervlakte en biedt vanuit Rotterdam snelle oplossingen voor allerlei industrieën. Na de lunch is er gewerkt aan een case waarin de verschillende groepen een advies moesten schrijven voor de overgang op een nieuw inventory management systeem, SAP. De groepsleden van het winnende team werden allemaal verrast met een VR-bril. De dag werd afgesloten met een borrel waarbij nog even kon worden nagepraat met een aantal werknemers. Eriks is een bedrijf dat nog weinig naamsbekendheid geniet in Delft maar is, mede ook door de enorme doorgroeimogelijkheden, een perfecte werkgever voor de technische student!    

 • Het Leeghwater kantoor zal gedurende de periode van 5 april tot en met 16 april gesloten zijn in verband met een verbouwing. Mocht je nog vragen hebben of boeken nodig hebben, kom dan voor die tijd naar het kantoor. Gedurende dezezelfde periode is het bestuur op vakantie en daarom niet bereikbaar voor vragen. 

VIRO
App store
Windows store
Magnet.me

Realisatie: verenigingenweb