view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Home

Nieuwsberichten

Bekijk alles
 • Nuldejaarsjaarsweekend 
  Het nuldejaarsweekend was dit jaar wederom een succes. Van de 600 aankomend eerstejaars waren er ongeveer 380 op het weekend. Het kraaiennest stond weer vol met tenten en natuurlijk een grote feesttent in het midden. De eerste dag is er een tal van excursies geweest naar uiteenlopende werktuigbouwkundige bedrijven voor een eerste kennismaking met wat de studie je kan brengen. Vervolgens zijn er een hoop gezellige activieiten op het kamp geweest om de laatste avond af te sluiten met het zwembadfeest en een groot kampvuur. 

  Nieuw Bestuur 
  Het nieuwe bestuur is al ruim een maand fulltime bezig. Aangezien dit jaar een lustrumjaar is zitten we met acht personen op het kantoor. De achtste bestuurder is de Commissaris Lustrum, hij is verantwoordelijk voor alle activiteiten die speciaal voor het lustrum georganiseerd worden. Zo komt er een tentoonstelling in de foyer, een uitgebreide lustrumweek rondom de dies natalis, een gala en nog veel meer bijzondere activiteiten. Hou hiervoor goed het activiteiten overzicht in de gaten.
  Meer over het nieuwe bestuur kan je hier lezen.  

  Leeghwater Techniek Festival 
  De aftrap van het lustrum was 28 september met het Leeghwater Techniek Festival. Op deze dag stonden er verschillende interessante bedrijven met een stand op het festival. Ook stonden er oldtimers en een stoomtreintje. Daarnaast stonden onze lustrum sponors met gave stunts. Zo had huisman een kraan mee waar ze de festival gangers tot 40 meter hoogte takelde. Exxon had een formule 1 simulator meegenomen. Aan het eind van de dag ging de DJ-set aan en werd er afgesloten met een borrel. 

  September commissies gevraagd 
  Als bestuur kunnen we natuurlijk niet alle activiteiten in ons eentje organiseren, daarom hebben we naast actieve leden die deelnemen aan onze activiteiten ook een hoop commissie leden. Afgelopen maandag zijn de nieuwe september commissies gevraagd. Zij zullen vol enthousiasme beginnen aan hun taken. Na alle vraagacties zijn we gezamenlijk naar het Slagtandfeest in de Ciccionina geweest. Het feest was een daverend succes. 

 • Business Tour
  Op donderdagochtend 18 mei vertrokken 25 derdejaars op de Business Tour. Op de tour zijn we op bezoek geweest bij Lely, Punch Power Train, AB Inbev, AME en Optiver. Een divers scala aan bedrijven waar je als Werktuigbouwkundige aan de slag kunt gaan. Elk bedrijf had een case voorbereid, waar de deelnemers op hun kennis en vaardigheden werden getest. Met interessante cases en een gezellig weekend in Brussel was het een zeer geslaagde reis. De foto’s zijn hier te vinden.

  Commissie Bedank Uitje
  Zonder commissieleden kan Gezelschap Leeghwater niet bestaan en daarom bedanken wij ieder jaar onze commissies op het Commissie Bedank Uitje. Dit keer zijn we in Scheveningen gaan Glow Midget Golfen waarna we samen zijn gaan dineren in Den Haag. Aansluitend zijn de meesten doorgegaan naar een leuke kroeg waar de avond werd afgesloten. De foto’s zijn hier te vinden.

  Slagtandfeest
  De IvooCo heeft op 29 mei hun tweede Slagtandfeest neergezet. Een drukbezochte Club Ciccionina zorgde voor veel gezelligheid. Er is laten zien dat Olifanten goed kunnen dansen en feesten. Een gezellige avond!

  Campus Run
  Ieder jaar organiseert de LoCo de Campus Run. Dit jaar een speciale editie, waarbij er dóór de faculteiten werd gerend. Dit trok veel deelnemers waardoor we een recordbedrag van meer dan 6000 euro hebben opgehaald voor stichting ‘Bewegen tegen kanker’. Een sportieve dag met een tintje gezelligheid naderhand, de commissie kan terugkijken op een fantastisch evenement. De foto’s zijn hier te vinden.

  Weekend Rally
  Een van de meest typerende activiteit die er jaarlijks georganiseerd wordt is de Weekend Rally. Dit jaar werden de rijvaardigheden en puzzelskills, van meer dan 100 deelnemers, getest in het mooie Sauerland. De prachtige Duitse wegen en het goede weer zorgden ervoor dat we heerlijk konden touren.

  Algemene Leden Vergadering 4
  Op 15 juni was alweer de vierde, en daarmee laatste, Algemene Leden Vergadering. Naast de installatie en decharge van een aantal commissies vond ook de acclamatie van het 150ste kandidaatsbestuur plaats.

  Excursie Vekoma
  Op vrijdag 16 juni is er een delegatie Werktuigbouwkunde studenten op bezoek geweest bij Vekoma in Limburg. Het bedrijf dat ooit begon in het produceren van landbouwwerktuigen is nu ’s Werelds grootste producent van achtbanen en andere thrillrides. Een indrukwekkend bedrijf waar menig kind van droomt om te kunnen gaan werken.  De foto’s zijn hier te vinden.

  Ontwerpwedstrijd
  Springende robots was het thema van de ontwerpwedstrijd op 21 juni. Omdat het dit jaar het 175 jarig bestaan van de TU Delft is, vond de uiteindelijke wedstrijddag plaats op de Markt. Met meer dan 70 teams en vele toeschouwers was het een perfect moment om het thema van het 150 jarig bestaan van Gezelschap Leeghwater bekend te maken: IGNITE YOUR FUTURE. Daarna konden de teams van start gaan. Met veel media aandacht en een heel aantal goed werkende robots was het een geslaagde dag. De foto’s zijn hier te vinden.

VIRO
PPMselect

Realisatie: verenigingenweb