view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Home

Nieuwsberichten

Bekijk alles
 • Surfreis
  Tijdens de februari vakantie organiseerd de FuCo ieder jaar een reis. Dit maal hebben ze een nieuwe weg ingeslagen; een ware Surfreis in Taghazout, Marokko. Met 44 Olifanten werd er genoten van de zon, het strand en de golven. Ook werd er een bezoekje gebracht aan Paradise Valley en een dansje gewaagd in een club in Agadir. Al met al een week waarbij er gezellig werd bij gekomen van de periode ervoor en de vakken. Zo zie je maar, Olifanten kunnen echt alles, waaronder nu dus ook Surfen.

  Valentijnsrozen
  14 februari werd er door Cupido weer een heel aantal pijlen geschoten. De ChickaCo verzorgde (anonieme) Valentijnsrozen, die je kon bestellen op de website. Voor sommigen was het direct duidelijk van wie de roos kwam, maar er zaten natuurlijk ook een aantal raadselachtige berichtjes tussen. Wel goed dat er bij een nuchtere studie als Werktuigbouwkunde, ook genoeg liefde bestaat.

  Bestuurs Interesse Diner
  Ieder jaar wordt Gezelschap Leeghwater bestuurd door een enthousiaste groep Olifanten. Volgend jaar zullen er acht mensen plaatsnemen in het bestuur. Hiervan is er al een iemand bekend; Klaas Koerten, die nu ALEPPO (Aankomend Lustrum Eventueel Potentieel Prominente Olifant) is. Op donderdag 16 februari was het Bestuurs Intresse Diner waar de leden zich konden profileren en konden aangeven welke functies ze graag zouden willen doen. Na een leuke activiteit en een lekker diner werd de avond goed afgesloten met een dansje in de Danzig.

  De Delftse Bedrijvendagen – Presentatiedagen
  Op dinsdag 21 en woensdag 22 februari vond het grootste evenement van de Delftse Bedrijven Dagen plaats. De presentatiedagen trokken meer dan 130 en 2980 studenten. De studenten konden zich goed oriënteren op het bedrijfsleven en zich opgeven voor stages en banen. Met opnieuw een groter aantal deelnemers en bedrijven kan het een groot succes worden genoemd.

 • Boekenverkoop Q3
  De boeken voor de derde periode zijn binnen bij Gezelschap Leeghwater en worden vanaf afgelopen dinsdag 14 februari verkocht. Dus heb jij een boek nodig van Numerieke Wiskunde, Systeem en Regeltechniek, Signaalanalyse of Lineaire Algebra? Kom dan langs het Leeghwater kantoor om je boek te kopen!

  Master Event
  Ben je derdejaars student en van plan om volgend jaar na je bachelor een van de Masterprogramma’s aan de TU Delft te volgen, neem dan een kijkje op het Master Event van de TU Delft, op 9 maart 2017. Tijdens dit Master event zullen er presentaties worden gehouden van de verschillende Masterrichtingen. Een ideale mogelijkheid om je te oriënteren. Ga naar goo.gl/ztfa1V voor meer informatie en om jezelf aan te melden.

  Engelse taalvaardigheid docenten TU Delft
  Momenteel worden er steeds meer vakken aan de TU Delft in het Engels gegeven. Uit ervaringen is gebleken dat studenten niet altijd tevreden zijn met de Engelse taalvaardigheid van docenten. De VSSD doet op dit moment onderzoek om de omvang van dit probleem in kaart te brengen en de oorzaak te achterhalen. Door middel van het invullen van deze korte enquête, https://goo.gl/forms/OON1hJ4ydwW4UORV2,  kan je bijdragen aan het onderzoek van de VSSD.

  The Unexpected Science of Steel and Chocolate - Workshop
  Op 13 maart aanstaande is er een workshop over de verrassende eigenschappen tussen de structuur van staal en die van chocolade in het Science Centre. Tijdens de workshop demonstreert een onderzoeker van materiaalkunde (met een hele hete oven van 900 graden) hoe spaken (uit een fiets) smelten en van structuur kunnen veranderen en hoe dit met chocolade gebeurt. Meer informatie kan je vinden op goo.gl/pFz48q.

De Delftse Bedrijvendagen
AkzoNobel Masterclass
VIRO

Realisatie: verenigingenweb