view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Home

Nieuwsberichten

Bekijk alles
 • Nieuw lid van de kudde 
  Normaal worden de nieuwe leden van Gezelschap Leeghwater lid via het nuldejaarsweekend of komen ze langs in kantoor, maar voor dit keer is er een uitzondering gemaakt. Zoals iedereen in het nieuws voorbij heeft zien komen, is Dierentuin Artis een nieuw babyolifantje rijker! Na een dracht van 21 maanden is het naamloze Aziatische olifantje gezond ter wereld gebracht. Wij zijn dan ook erg blij dat wij weer een nieuwe olifant kunnen toevoegen aan de kudde, waarvoor wij een toepasselijke suggestie voor de naam naar Artis zullen sturen.

  Algemene Leden Vergadering​
  Na een succesvolle start van het verenigingsjaar is de eerste Algemene Leden Vergadering gehouden op 10 oktober 2016. Tijdens deze vergadering zijn veel commissies, die voor de zomer klaar waren, gedechargeerd en een aantal, die net opgestart zijn, geïnstalleerd. Tijdens deze heugelijke gelegenheid hebben de commissies een korte toelichting gegeven over wat hun doelen zijn of waren en hoe dit tot stand is gekomen. Achteraf is er een hapje gegeten in Café de V, waar de geslaagde eerste ALV is afgesloten.

  Nieuwe commissieleden
  Nadat de tussententamens van de eerste periode zijn geweest, de commissie interesseborrel en de eerstejaars interesselunch succesvol waren, was het ook tijd om de nieuwe commissies te vragen. Deze commissies zullen komende tijd geweldige activiteiten gaan organiseren en wij kijken dan ook uit naar wat voor innovatieve invulling zij zullen geven aan hun projecten.

 • Tentamentraining Statica
  Dinsdag 1 november staat de eerste tentamentraining voor het vak Statica gepland. Tijdens deze training zal nogmaals alle belangrijke tentamenstof worden behandeld en relevante opgaven worden geoefend en uitgelegd. De training zal in totaal 3 uur duren. Door grote interesse onder de eerstejaars studenten zal er ook dit jaar een tweede tentamentraining worden georganiseerd. Deze training zal plaatsvinden op woensdag 2 november om half 2 in collegezaal C. De inschrijvingen voor de tweede tentamentraining Statica wordt geopend zodra de inschrijvingen voor de eerste tentamentraining helemaal vol is.

  Bachelor Belofte
  Morgen 11 oktober wordt de Bachelor Belofte namens faculteit 3mE wederom georganiseerd. De Bachelor Belofte is speciaal voor de studenten die vorig jaar hun BSA hebben gehaald. Wil jij graag bij dit heugelijke event aanwezig zijn en nog een keer je BSA vieren? Schrijf je dan in op http://threeme.collector-survey.tudelft.nl/nq.cfm?q=70897FED-2801-465B-9F94-AA6706551D72, zodat er rekening met jouw deelname (en eventuele gast) wordt gehouden zowel voor de presentatie als voor de borrel.

  Study Abroad
  Wil je graag je minor in het buitenland doen? Studenten die in collegejaar 2017/2018 van plan zijn om een minor te doen in het buitenland kunnen zich vanaf nu oriënteren. De lijst met beschikbare plekken in de EU zal binnenkort op de site komen te staan. De lijst met non-EU plekken wordt in de Study Abroad Week bekend gemaakt. De Study Abroad Week op 3mE wordt gehouden in de week van 15 november. Dat is ook het moment dat alle aanmeldingen openen. De deadline voor aanmeldingen voor het eerste en tweede semester van 2017/2018 zal zijn op 15 Januari 2017. Ook voor het tweede semester van dit academische jaar zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar. Kijk voor meer informatie van de Study Abroad Week en de minors van het volgende semester op de site van het International Office.

 • Constitutieborrels 
  In de eerste weken van het nieuwe jaar vinden altijd de constitutieborrels plaats waarop de nieuwe besturen van de studieverenigingen kunnen worden gefeliciteerd. Het bestuur was hier elke borrel bij en heeft erna dagelijks met verschillende studieverenigingen gegeten. De Olifant heeft overal even zijn Slurf laten zien en het bestuur heeft goed kennis kunnen maken met hun mede-besturen.

  Kroegentocht EOC
  Op woensdag 21 september vond de kroegentocht van de Eerstejaars Opstart Commissie plaats. We begonnen in het Lagerhuysch waar het eerste biertje werd genuttigd en de eerstejaars een pizza konden eten. Daarna zijn er met meer dan 20 eerstejaars vijf verschillende kroegen in Delft bezocht waar er gezellig werd geborreld en geïntegreerd. Het was een geslaagde avond waar de EOC trots op mag zijn.

  Commissie interesse activiteiten
  Bij een nieuw studiejaar, horen uiteraard ook nieuwe commissieleden. Op woensdag 28 september vond de Eerstejaars Interesse Lunch plaats waar kort werd gepresenteerd over wat de eerstejaarscommissies inhouden. Het was mooi om een grote groep nieuwe enthousiaste Olifanten te zien. Op donderdag 29 september was er in de Ruif een borrel voor de geïnteresseerde tweede- en ouderejaars leden. De zolder stond vol en ook hier werd er gepresenteerd welke commissies er voor hen zijn. We kunnen terug kijken op twee gezellige evenementen en hebben als bestuur zin om met de nieuwe commissies aan de slag te gaan.

 • Tentamentraining Statica

  Na de positieve ervaringen zowel van de studenten als de docent organiseert Gezelschap Leeghwater  dit jaar weer een tentamentraining voor het eerstejaars vak Statica. De tentamentraining zal plaatsvinden op dinsdag 1 november in collegezaal C en biedt plaats voor 50 studenten. Bij grote interesse van de studenten wordt er nog een extra tentamentraining aangeboden op woensdag 2 november. Dus wil jij beter voorbereid het tentamen van Statica in? Houd dan vooral de posterborden, de Leeghwater site en Facebook in de gaten!

  Studeren in het buitenland

  Wil jij ook in het derde jaar van je studie je minor in het buitenland doen? Dat kan! Bij het International Office van de TU Delft zijn vele universiteiten aangesloten in Europa, Amerika, Azië en de rest van de wereld. Dinsdag 4 oktober organiseert het International Office 3mE een extra voorlichtingsbijeenkomst over minor in het buitenland 2017-2018 van 12:45 tot 13:30 in instructiezaal G, zodat je meer te weten komt over deze mogelijkheid. Gezelschap Leeghwater organiseert dit jaar ook weer de University Tour waarin universiteiten in Leuven en Londen worden bezocht speciaal voor de mensen die met hun minor in het buitenland willen studeren. Kijk op www.leeghwater.nl/universitytour voor meer informatie.

  Uitwisseling ATHENS Programme

  Van 12 tot en met  19 november vindt het ATHENS Programme plaats. Het ATHENS Programme is er voor bedoeld om de studenten kennis te laten maken met andere Europese universiteiten. Kijk op http://studenten.tudelft.nl/index.php?id=68504&L=1 .

 • Nuldejaarsweekend 
  Op vrijdag 19 augustus begon het grootste Nuldejaarsweekend ooit van Gezelschap Leeghwater. Om 8 uur stroomde de faculteit vol met bijna 440 komend eerstejaars studenten Werktuigbouwkunde. Na het inchecken werden er in de aula praatjes gehouden door de Nuldejaarsweekendcommissie, Theun Baller en de nieuwe voorzitter Raoul Dinaux. In de middag werden de studenten in groepen verdeeld en brachten ze een bezoek aan verschillende bedrijven. Na een interessante middag was het tijd voor het avondeten en een gezellig avondprogramma. Op zaterdag werden de studenten geïnformeerd over het Gezelschap door middel van verschillende spelletjes bij de commissies. Na afloop was het tijd voor het festival waar iedereen kon genieten van de zon en muziek. In de avond vond de occulte activiteit plaats. De laatste dag werden de groepjes voor de OWee gevormd en werd het kamp afgebouwd. Vol moed en goed geïnformeerd konden de studenten beginnen aan de OWee en daarna hun studiejaar.

  Opstarten van het nieuwe bestuur
  Al maanden was het nieuwe bestuur zich aan het voorbereiden om de vereniging te gaan draaien. Al vanaf het Wisselweekend zit het bestuur fulltime en zorgen ze ervoor dat de 3000 leden weer kunnen gaan genieten van een prachtig Leeghwaterjaar. De eerste weken zijn ontzettend druk, met iedere avond een constitutieborrel, waar ze altijd met luid getrompetter als eerste recipiëren. Er zijn al vergaderingen over het Lustrum en de commissies moeten nog hun laatste activiteiten organiseren dus het bestuur is met vol vermogen bezig om alles goed te laten lopen. Ze staan altijd voor je klaar, dus als er vragen of opmerkingen zijn, horen we dat graag. Ook zijn ze altijd wel in voor een kopje koffie en een praatje in het kantoor.

  De Wisseldag
  Het nieuwe bestuur was al een aantal weken erg druk bezig, maar ze zijn op 8 september officieel geïnstalleerd als het 149ste bestuur van Gezelschap Leeghwater. Dit was een feestelijke dag, wat dit jaar anders in elkaar zat dan voorgaande jaren. In de ochtend was er een receptie voor de Ereleden, CLvV’ers, professoren en andere TU medewerkers. Er werd een kopje koffie en een stuk kaart gegeten en kennisgemaakt met de aanwezigen. In de middag vond de Jaarvergadering plaats, waar de evaluatie en exploitatie van het 148ste bestuur werden besproken. Daarna werd het beleid en de begroting van het 149ste bestuur gepresenteerd. Onder goedkeuren van de Algemene Ledenvergadering zijn deze goedgekeurd en was het tijd voor de officiële wissel. Hier werd het stokje overgedragen aan het nieuwe bestuur, bestaande uit:

  Raoul Dinaux – Voorzitter
  Daan Ratering – Secretaris
  Tobias Stinenbosch – Penningmeester
  Bart van Eeden – Commissaris Onderwijs Bachelor
  Bart Ovaa – Commissaris Onderwijs Master
  Jilles Langeveld – Commissaris Voorlichting
  Roderik Verbruggen – Commissaris Externe Betrekkingen

  Na de jaarvergadering was er een receptie voor familie en vrienden van het nieuwe bestuur. Er werden liederen gezongen en cadeau’s gegeven. In de avond was het tijd voor de traditionele constitutieborrel, waar de ordecommissie het nieuwe bestuur goed heeft beschermd. De avond werd afgesloten met een gezellige borrel op het Leeghwaterkantoor.

  Jaarboek
  Bij de wissel van het bestuur, hoort natuurlijk ook een boek om terug te kijken op een mooi jaar van Gezelschap Leeghwater. De Jaarboek Redactie is een jaar bezig geweest om het hele jaar vast te leggen in het Jaarboek 2015-2016. Het Jaarboek wordt op woensdag 28 september as om18:00 uitgereikt in het Lagerhuysch. Kom allen een Fantastisch Jaarboek in ontvangst nemen.

  Commissie doen?
  Heb je interesse om commissie te doen bij Gezelschap Leeghwater? Weet je niet precies wat het inhoudt om dit te doen? Kom dan langs op de Commissie Interesse Lunch of Borrel! Op woensdag 28 september is er de Eerstejaars Interesse Lunch waar de eerstejaarscommissies worden toegelicht en je gratis lunch krijgt. De dag erna, op donderdag 29 september is de Commissie Interesse Borrel waar de commissies voor tweedejaars en ouder worden verduidelijkt. Je kunt ook altijd langskomen of een mailtje sturen met vragen. Mocht je er niet bij kunnen zijn, dan horen we natuurlijk ook graag je voorkeur, dus laat dit ons weten!

Banner 1: Arcadis
De Delftse Bedrijvendagen

Realisatie: verenigingenweb