Maak kennis met het huidige bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn voor het collegejaar 2020-2021 kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de Werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie.

Het 153ste bestuur

V.l.n.r. Jesse Niers, Finnegan Blom, Irene Hooijkaas, Suze van Santen, Rosanne Aartman, Jonathan van Zanten, Sander Schipper.

 • Suze van Santen

  Voorzitter

  Lieve allemaal, mijn naam is Suze en dit jaar heb ik de taak om de mooiste, oudste en beste studievereniging van Nederland te leiden. In deze gekke tijden ga ik er samen met mijn bestuur voor zorgen dat de vereniging op rolletjes blijft lopen. Ik kom oorspronkelijk uit Doetinchem, aan de andere kant van het land. Al vroeg besloot ik dat ik mijn vader achterna wilde en in Delft wilde studeren. Hier bleek werktuigbouwkunde voor mij de beste optie te zijn. In mijn eerste jaar ben ik direct begonnen met commissiewerk bij Leeghwater. Zo heb ik onder andere de vrouwelijke werktuigbouwkunde studenten samengebracht met de ChickaCo, de voorloper van de Vrouwen in Techniek Commissie, en heb ik de allereerste Almanak mogen maken. Ook heb ik de Business Tour georganiseerd. Dit jaar zal ik niet alleen het overzicht houden binnen de vereniging, maar zal ik ook de Battle Commissie, Dies Commissie en Slurf Redactie QQ’en. Je kan altijd bij me terecht met vragen of als je gewoon even wilt kletsen!

 • Irene Hooijkaas

  Secretaris

  Hallo! Mijn naam is Irene Hooijkaas. Ik ben geboren in Spijkenisse, maar ben opgegroeid in Delft. Ik ben nu vierdejaars student Werktuigbouwkunde. In mijn tweede jaar heb ik plaats mogen nemen in de Slurfredactie. Ik heb hier zoveel plezier gehad en zoveel geleerd, dat ik het jaar daarop nog een tweede commissie ben gaan doen: de Business Tour Commissie. Dit jaar zal ik aan de slag gaan als Secretaris van Gezelschap Leeghwater. Dat betekent dat ik onder andere de contactpersoon ben van ons mooie Gezelschap, de website beheer en verantwoordelijk ben voor het archief. Verder zal je me wel eens tegenkomen met een mooie olifant onder m’n arm. Deze moet ik beschermen voor iedereen die in zijn buurt komt. Naast deze taken zal ik dit jaar de QQ’er zijn van de Sport- en Stuntcommissie, de Vrouwen in Techniekcommissie, de Rally Commissie en de Grote Reis Commissie. Als je vragen of leuke ideeën hebt of gewoon een gezellig praatje wilt maken, kun je daarvoor altijd bij mij terecht. Ik kijk ernaar uit om jullie dit jaar te ontmoeten op onze activiteiten!

 • Rosanne Aartman

  Penningmeester

  Hallo! Mijn naam is Rosanne Aartman en ben geboren en opgegroeid in Leiden. Als klein meisje sleutelde ik samen met mijn vader al aan fietsen. Het was al snel duidelijk dat Werktuigbouwkunde de juiste studie voor mij was. Dit jaar zet ik mijn studie opzij en vervul ik de functie Penningmeester van het 153ste bestuur. Samen met de Commissaris Externe Betrekkingen ben ik verantwoordelijk voor de geldstroom binnen de vereniging. Waar hij straks ervoor zorgt dat er geld op de rekening staat, zorg ik ervoor dat het niet allemaal in één keer weg is. Met het oog op innovatie ga ik op zoek naar verdere automatisering van onze systemen. In de jaren hiervoor heb ik commissie ervaring opgedaan bij Gezelschap Leeghwater en bij andere verenigingen. Zo heb ik vorig jaar plaatsgenomen in de Business Tour Commissie. Wat ik hier heb geleerd zal ik meenemen in mijn bestuursjaar en het QQ’en van de Media Commissie en Blauwdruk Commissie. Kom vooral langs voor een praatje op kantoor.

 • Finnegan Blom

  Commissaris Onderwijs Bachelor

  Lieve studenten, mijn naam is Finnegan Blom (noem me gerust Finn) en ik zal dit jaar de functie Commissaris Onderwijs Bachelor voor het 153ste bestuur vervullen! Ik ben geboren in het kleine Wilnis en ben daar gebleven tot ik naar Delft kwam. Ik ben nu vierdejaars student en mag een jaar pauze nemen van die leuke studie Werktuigbouwkunde om me een jaar lang in te zetten voor het onderwijs en voor de studenten. Als Commissaris Onderwijs ben je constant bezig studenten te helpen op alle vlakken waar mogelijk. Ik ben verantwoordelijk voor de boekenverkoop, tentamentrainingen en regel samenvattingen voor studenten. Ook zit ik in de opleidingscommissie Werktuigbouwkunde en ben ik veel in overleg met docenten en professoren om studenten te helpen en het onderwijs van nog hogere kwaliteit te laten zijn. Ik doe er alles aan om te zorgen dat de mening van de student wordt gehoord. Wel merkte ik op dat ik dit niet alleen kan. Ik heb de feedback van jullie, de studenten, nodig om een positieve verandering teweeg te kunnen brengen aan het onderwijs. Heb jij vragen, opmerkingen of feedback over het onderwijs? Kom langs op het kantoor, alleen als je op de TU mag zijn uiteraard, of mail naar bachelor@leeghwater.nl of stuur een appje naar 015-278 6501.  

 • Jonathan van Zanten

  Commissaris Onderwijs Master

  Hallo allemaal, mijn naam is Jonathan van Zanten. Aankomend jaar zal ik jullie Commissaris Onderwijs Master zijn. 21 jaar geleden ben ik geboren in ons mooie Delft, maar ik ben opgegroeid in het Westland. Het is in het Westland gebruikelijk dat je op vijftienjarige leeftijd een kapotte brommer koopt en deze zelf gaat opknappen. Dit was ook het geval bij mij en dit beviel zo goed dat ik na mijn middelbare school besloot Werktuigbouwkunde te gaan studeren. In de afgelopen drie jaar heb ik hier geen dag spijt van gehad. In mijn tweede jaar ben ik mijn eerste commissie gaan doen: de Excursie Commissie, waarna ik in mijn derde jaar nog bezig geweest ben met de Rally Commissie. Als Commissaris Master zal ik dit jaar de masterstudenten vertegenwoordigen in de vele overleggen waar ik in zal plaatsnemen. Daarnaast mag ik mij bezighouden met het begeleiden van de Nuldejaarsweekend Commissie, de Eerstejaars Opstart Commissie en de Schakel Commissie. Voor vragen of feedback over het onderwijs kun je mij mailen op master@leeghwater.nl.

 • Jesse Niers

  Commissaris Carrière & Promotie

  Hey! Ruim 21 jaar geleden ben ik, Jesse, geboren in een klein dorpje op de Veluwe genaamd Eerbeek. Vanwege de vele technische bedrijven die daar gevestigd zijn, kwam ik van jongs af aan al in aanraking met de techniek. Mijn enthousiasme hiervoor heeft ertoe geleid dat ik in 2017 ben gestart met de studie Werktuigbouwkunde. Na ruim drie jaar, drie commissies binnen Leeghwater en een Bachelor-diploma op zak, zal ik mij dit jaar fulltime gaan inzetten voor ons mooie Gezelschap. Als Commissaris Carrière & Promotie zal ik mij voornamelijk bezighouden met de promotie van onze vereniging, zodat al onze leden op de hoogte blijven van de prachtige activiteiten. Deze activiteiten worden bijna allemaal georganiseerd door onze enthousiaste commissieleden en ik zal zelf ondersteuning bieden aan de Excursie- en Ivoor Commissie en het Lagerhuysch Beheer.
  Op het gebied van carrière zal ik ook plaatsnemen in het bestuur van De Delftse Bedrijvendagen. Als secretaris van de grootste technische carrièrebeurs van Nederland zal ik samen met mijn bestuursgenoten de uitdaging aangaan om, ondanks de huidige maatregelen, ook in 2021 een paar duizend studenten te verbinden met potentiële werkgevers. Persoonlijk zal ik verantwoordelijk zijn voor de correspondentie naar deze bedrijven en studenten. Ik heb er het volste vertrouwen in dat het voor zowel Leeghwater als DDB een prachtig jaar gaat worden. Heb je nog tips of ben je op zoek naar een paar handige Indesign-sneltoetsen? Kom dan vooral langs voor een lekker bakje koffie!

 • Sander Schipper

  Commissaris Externe Betrekkingen

  Hoi, mijn naam is Sander en ik zal dit jaar de functie Commissaris Externe Betrekkingen vervullen. Oorspronkelijk kom ik uit Hilversum om, na enkele omzwervingen in Zweden en Groningen, in Delft helemaal mijn plek te hebben gevonden. Vroeger was ik altijd al veel met Lego bezig en langzamerhand is die interesse uitgegroeid naar de werktuigbouwkunde. Gedurende mijn studie heb ik bij Leeghwater de Eerstejaars Opstart Commissie en de Excursie Commissie met heel veel plezier gedaan. Dit jaar ga ik me vooral bezighouden met het neerzetten van online en 1,5 meter versies van onze activiteiten, zodat jullie olifanten toch met bedrijven in contact kunnen komen. Ik ben dit jaar ook actief als secretaris van de Raad van Toezicht bij het Delft Career Platform, ons online vacatureplatform, dus kijk daar vooral ook op als je nog een leuke bijbaan of stage zoekt! Daarnaast zal ik dit jaar de almanak redactie en de COCo QQ’en. Tot slot kan je altijd langskomen voor een babbel en ben ik waarschijnlijk degene die je rond ziet lopen in pak in de faculteit.

Partners

menu