Maak kennis met het huidige bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn voor het collegejaar 2019-2020 kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de Werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie. Onze deur staat altijd open voor de studenten!

Het 152ste bestuur

V.l.n.r. Floor Redel, Pim van der Velde, Frédérique Oosterbaan, Esmée Mooldijk, Sam Edmonds, Ewoud van Mourik, Feike Tijsma.

 • Esmée Mooldijk

  Voorzitter

  Lieve Olifanten! Dit jaar is het mijn taak om het 152ste bestuur van Gezelschap Leeghwater te leiden. Als grootste, oudste, leukste en mooiste vereniging hebben wij weer een druk jaar voor de boeg, een jaar om trots op te zijn. Ik ben 21 jaar geleden in Engeland, Chester, geboren. Na acht hele weken ben ik naar Nederland verhuisd. Tussendoor ben ik even twee jaar de Olifanten in Zuid-Afrika gaan bezoeken en heb ik daar in Durban gewoond. In de 4e heb ik bedacht dat ik toch geen dierenarts wilde worden maar iets technisch wilde gaan doen. Zo ben ik uiteindelijk bij WB geëindigd. En natuurlijk ook bij Leeghwater. Hier heb ik het Jaarboek mogen schrijven, geholpen bij het Lustrumboek, de Campusrun en de Business Tour georganiseerd. Dit jaar zal ik voor het overzicht in de vereniging zorgen en ook de excursie, VIT en A.P.W. Delft QQ’en. Je kan altijd bij me langskomen met vragen of een gezellig praatje met een kopje thee!

 • Frédérique Oosterbaan

  Secretaris

  Ik ben Frédérique Oosterbaan, opgegroeid in Bergen NH en begin dit jaar aan mijn vijfde jaar op deze mooie studie. Dit jaar zal ik de functie van Secretaris vervullen binnen het 152ste bestuur. Als secretaris heb ik een veelvoud van taken. Zo ben ik de contactpersoon van de vereniging, wat betekent dat ik veel bel en mail met leden, oud-leden, ereleden en externen zoals andere besturen en de universiteit. Verder notuleer ik bij alle interne vergaderingen, de ALV en COBRA-vergaderingen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle archieven van het Gezelschap, zowel die in de faculteit als het gemeentearchief. Ook beheer ik de ledendatabase, voor zowel de bachelor-, master- en alumni leden. Als laatste, een van mijn belangrijkste taken, bescherm ik de olifant en wijk ik nooit van zijn zijde. In de jaren hiervoor heb ik commissie ervaring opgedaan bij Gezelschap Leeghwater en bij andere verenigingen. Zo heb ik vorig jaar plaats genomen in het bestuur van Vereniging Oud-Leeghwater. Wat ik hier geleerd heb zal ik meenemen in mijn bestuursjaar en het QQ’en van de Business Tour & Case Committee, de Lecture & Career Committee en de Rally Commissie. Voor vragen, opmerkingen of gewoon een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie kan je altijd bij mij terecht! Ik zit het dichtst bij de deur en balie, niet te missen dus!

 • Sam Edmonds

  Penningmeester

  Mijn naam is Sam Edmonds. Geboren in Londen en opgegroeid in Amsterdam. Als klein jongentje ben ik altijd al geintresseerd geweest in de werking van machines. Werktuigbouwkunde was dan ook meer dan een logische keus voor mij. 3 jaar later mag ik een pauze nemen van het studeren en ben ik tegenwoordig te vinden op kantoor, als Penningmeester van het 152ste bestuur. Samen met de Commissaris Externe Betrekkingen ben ik verantwoordelijk voor de geldstroom binnen de vereniging. Waar hij straks er voor zorgt dat er geld op de rekening staat, zorg ik ervoor dat het niet allemaal in een keer weg is. Met het oog op innovatie ga ik op zoek naar verdere automatisering van onze systemen. Ook gaan we dit jaar maandelijks onze debiteuren incasseren, om zo grote rekeningen later te voorkomen. Daarnaast heb ik dit jaar het voorrecht te krijgen om de Almanak Redactie, SchakelCie en Grote Reis Commissie te QQ'en. Ik heb er vertrouwen in dat het een fantastisch jaar wordt met mijn bestuur en onze commissieleden. Tot op kantoor!!!

 • Pim van der Velde

  Commissaris Onderwijs Bachelor

  Lieve studenten, ik ben Pim van der Velde en ik ben geboren en opgegroeid in Rotterdam. Ik ben 4e jaars student en ik heb dit jaar de eer om de functie van de Commissaris Onderwijs Bachelor te vervullen van het 152ste bestuur van Gezelschap Leeghwater. Ik steek veel tijd in de verkoop van de boeken voor de studenten die sinds dit jaar ook online gekocht kunnen worden. Om de studenten nog beter te helpen in het onderwijs zorg ik onder andere voor tentamentrainingen voor de moeilijke vakken en bestel ik ook samenvattingen die in het kantoor gekocht kunnen worden. Het belangrijkste is nog dat ik in veel vergaderingen met de faculteit en professoren de mening van de student vertegenwoordig. Ik doe er ook alles aan dat deze mening gehoord wordt. Ik merkte gelijk al in het begin van het bestuursjaar dat ik dit niet alleen kan doen. Ik heb de feedback en de klachten van de studenten nodig om een positieve verandering uit te kunnen oefenen op het onderwijs. Mocht je dus vragen, opmerkingen of feedback hebben over het onderwijs? Kom langs het kantoor, mail naar bachelor@leeghwater.nl of stuur een appje naar 015-278 6501. 

 • Ewoud van Mourik

  Commissaris Onderwijs Master

  Hey! Mijn naam is Ewoud van Mourik en ik zal dit jaar de rol van Commissaris Master vervullen. Ik ben 22 jaar geleden in Atlanta in de Vereningde Staten geboren, maar heb de afgelopen 20 jaar in Nederland gewoond. Lego en met name Lego Mechanic was mijn favoriete speelgoed vroeger, dus de keuze voor Werktuigbouwkunde lag voor de hand. Na 3 jaar te hebben gestudeerd met een minor in Singapore kan ik met trots zeggen mijn bachelor te hebben afgerond. In het tweede jaar heb ik mijn eerste commissie bij Leeghwater gedaan, de Excursie Commissie. Na een jaar vol leren en plezier had ik er nog niet genoeg van en ben daarna de Almanak Redactie gaan doen. Ik ben blijkbaar toch een beetje creatief. 
  Als commissaris Master ga ik de belangen van de masterstudenten behartigen in de tal van overleggen waar ik plaats in neem. Bovendien zit ik in de Facultaire Studenten Raad om ook zo de studenten te vertegenwoordigen. Daarnaast heb ik de eer de mooiste commissies van Leeghwater te mogen QQ'en; Mechnificent, de DiesCo en de COCie, de nieuwste commissie van Leeghwater. 
  Als je feedback, tips of klachten hebt over het onderwijs mail dan master@leeghwater.nl of kom langs op kantoor!

 • Floor Redel

  Commissaris Carrière & Promotie

  Ik ben Floor en ik ben dit jaar de commissaris Carrière & Promotie, voorheen commissaris Voorlichting. Oorspronkelijk kom ik uit het o zo mooie Westland. Lekker dicht bij huis ben ik vervolgens in Delft beland. Hier heb ik de afgelopen drie jaar gestudeerd en mijn bachelor binnengesleept. Een kleine nerd ben ik dus af en toe wel. Mijn commissieskills heb ik opgedaan bij de NuCo en de BTC. Hier heb ik zo van genoten dat ik dan toch dit jaar vrijwillig een jaar op een kantoor ga zitten met maar één raam. Ik zal mij voornamelijk bezig houden met de promotie van Leeghwater. Voor alle posters, social media en overige promotie kan je bij mij terecht. Verder begeleid ik de mooiste commissies, namelijk de MediaCo, LoCo en Grote Reis. Verder zit ik ook in het bestuur van De Delftse Bedrijvendagen. Hier ben ik de secretaris. Samen met mijn bestuursgenootjes zal ik wederom de grootste technische carrièrebeurs neerzetten. Dat betekent ook de contactpersoon ben van een paar duizend deelnemers en bedrijven. Voor zowel Leeghwater als DDB ga ik mijn best doen om er een mooi jaar van te maken en natuurlijk zo veel mogelijk proberen te verbeten. Alle tips zijn hierbij welkom dus kom vooral eens langs als je ideeën hebt!

 • Feike Tijsma

  Commissaris Externe Betrekkingen

  Hi! Ik ben Feike Tijsma, dit jaar zal ik de functie Commissaris Externe Betrekkingen vervullen van het 152ste bestuur. In 1998 ben ik geboren in het prachtige Amsterdam, maar heb eigenlijk mijn hele leven in Hoofddorp gewoond. Van jongs af aan was ik altijd zeer geïnteresseerd in techniek en als ik iets moest lezen was dit dan ook meestal een of ander technisch artikel in plaats van een boek. Op mijn 16e was ik al klaar met mijn studie en ben toen gelijk in Delft gaan studeren. Na een jaar bij mijn ouders te wonen ben ik verhuisd naar Delft en in mijn 3e jaar ben ik in contact gekomen met Gezelschap Leeghwater. Hier heb ik uiteindelijk de Mechnificent commissie gedaan en ben daaruit doorgestroomd naar het bestuur. Dit jaar ga ik er voor zorgen dat al jullie activiteiten gefinancierd kunnen worden, dus je zult mij vaak in pak weg zien lopen om jullie aan een bedrijf te verkopen. Verder zal ik ook de voorzitter zijn van de Raad van Toezicht van het DelftCareerPlatform, op dit platform zullen bedrijven hun vacatures plaatsen! Naast het binnenhalen van alle acquisitie zal ik ook enkele commissies en redacties begeleiden. Ik zal dit jaar de StuCo, DCP en Slurf begeleiden. Ten slotte, heb je vragen of wil je ff babbelen, kom vooral even langs op kantoor!!

Partners

menu