Onderwijsnieuws 1 juni 2017

01-06-2017

Vanaf komend jaar: aanmelden voor onderwijs
Vanaf komend studiejaar start de faculteit met het aanmelden voor onderwijs voor al het bachelor onderwijs zo ook voor de bachelor Werktuigbouwkunde. Elk semester (2 kwartalen) zal je jezelf voor vakken die je dat semester wilt gaan volgen aan moeten melden. Dit betekent dat je je op 2 momenten per jaar aanmeldt. Aanmelden voor semester 1 kan vanaf 15 juni tot en met 15 juli 2017 en is voor iedere BSc-student verplicht. Let op: Niet aanmelden = niet meedoen, noteer de data dus goed in je agenda! De aanmeldperiode voor semester 2 vangt aan: 15 december 2017 en loopt tot en met 15 januari 2018. De aanmelding verloopt via Osiris zoals je dat al gewend bent met het aanmelden voor tentamens. Je meldt je aan voor al het onderwijs dat je gaat volgen voor een bepaald semester. Aanmelden voor onderwijs betekent niet dat je automatisch bent aangemeld voor tentamens. Hiervoor meld je je apart aan zoals je gewend bent.

Wisselen van vakken in bachelor WB
Vanaf komend jaar gaan er een aantal vakken in het bachelor curriculum van Werktuigbouwkunde wisselen. De Q3 vakken Systeem & Regeltechniek en Signaalanalyse zullen respectievelijk van jaar 2 en 3 wisselen. Hierdoor zal Signaalanalyse volgend jaar in jaar twee Q3 gegeven worden en zal er een jaarlang geen college van Systeem & Regeltechniek worden gegeven. Echter zal dit vak wel getentamineerd worden. Door deze verandering zullen ook de Q3 en Q4 vakken Numerieke Wiskunde en Kansberekening & Statistiek van periode veranderen.

Virtual Exchange – MOOCs for Credit
Vanaf vandaag staat het Virtual Exchange - Credits for MOOCs aanbod 2017-2018 online op www.tudelft.nl/creditformoocs. TU Delft studenten kunnen zich via deze site aanmelden. Het aanbod bestaat naast TU Delft MOOCs uit online aanbod van onze partneruniversiteiten, Australian National University, EPFL en University of Queensland. Voor het 2e semester komen er wellicht nog aanvullende courses beschikbaar.

menu