Onderwijsnieuws 18 januari 2017

18-01-2017

3mE XXL openingstijden
Vanaf maandag 16 januari tot en met donderdag 26 januari is 3mE doordeweeks tot twaalf uur ’s nachts geopend. Hierdoor is het voor de studenten mogelijk om ook ’s avonds te studeren op 3mE. De faculteitsafdelingen die open zijn, zijn B-0, C, E, G-0 en D-1.

Bachelor Eindproject 2016-2017
Voor zowel het oude als het nieuwe bachelor programma wordt sinds vorig jaar één soort BEP aangeboden. Wanneer je bij de instroomgeneratie tot en met 2012 hoort, moet je inschrijven voor WBTP303. En wanneer je tot het cohort na 2013 behoort, moet je je inschrijven voor WB3BEP-16. Je kan je voor beide eindprojecten inschrijven via Osiris tot uiterlijk 30 januari 2017. Om mee te kunnen doen dien je over je propedeuse plus minimaal 54 punten van het tweede jaar te beschikken. Er kan alleen in bijzonder gevallen door de onderwijsdirectie hiervan worden afgeweken. Nadat de resultaten van Q2 bekend zijn, wordt vastgesteld of je aan de ingangseisen voldoet. Schrijf je dus vooral in, ook als je nog niet zeker weet of je kan delen aan het BEP!

Conclusies onderzoek capaciteitsprobleem TU Delft
De VSSD heeft de afgelopen periode onderzoek gedaan naar het capaciteitsprobleem op de TU Delft onder de studenten en docenten. Hierin kwam naar voren dat de capaciteit van de collegezalen onvoldoende is en dat er gebruik gemaakt moet worden van zalen in Pathé, volgzalen en zalen zonder tafels. Verder zijn tekorten aan werkplekken in stilteruimtes en plekken met vaste computers. Daarnaast geven de docenten aan dat de werkdruk te hoog is en dat hierdoor de onderwijskwaliteit achteruit gaat. Desondanks geven de studenten aan dat zij tevreden zijn met de beschikbaarheid van docenten en de kennis van student assistenten.

menu