view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Nieuws

 • Helaas moeten wij mededelen dat ons erelid Lodewijk van Wachem afgelopen zaterdag 24 augustus is overleden. Na zijn studie hier aan de TU Delft heeft hij veel bereikt binnen de werktuigbouwkunde. Zo heeft hij de top bereikt binnen verschillende bedrijven zoals Shell en was hij maatschappelijk erg betrokken. Daarnaast was hij ook Commandeur in de Orde van Oranje-Nassau en had hij nog vele andere gerespecteerde titels. Sinds 1993 was hij als erelid veel betrokken bij Gezelschap Leeghwater en konden wij altijd bij hem terecht voor raad en advies. Wij tonen graag ons medeleven aan de nabestaanden.

 • 30 augustus 2019

  Collegerama

  Het studiejaar komt er weer aan, wil jij je colleges vanaf waar je maar wilt terug kijken? Dit kan via Collegerama! Klik hiervoor op deze link. Meer weten? Bekijk dan deze video.

 • 03 juli 2019

  Fijne vakantie!

  Het collegejaar is ten einde en zo ook ons bestuursjaar. Wij hebben genoten en wensen iedereen een hele fijne vakantie toe! 

 • Het eerstejaar wordt altijd afgesloten met een grote demonstratie van het laatste project van de eerstejaarsstudenten. Dit jaar was het aan de eerstejaars om op de Markt in het centrum te laten zien hoe hun marktlanders het deden. De opdracht was om een kleine wagen van een tafel af te laten rijden, deze goed op de grond te laten vallen waarna de wagen zijn weg nog kon vervolgen en een pakketje kon neerleggen op een meter van de tafel. Vele studenten is het gelukt maar een enkeling had helaas pech. Het resultaat was een ontzettend leuke dag, met trotse studenten, trotse ouders en leuke prijzen die zijn uitgedeeld. Wij hebben genoten en hopen jullie ook!

 • Afgelopen 12 juni hebben zo'n dertig Olifanten kunnen genieten met hun voeten in het zand. Eerder die dag werden we gekweld met een flinke partij regen, maar hierna kwam de zonneschijn en hebben we een zeer geslaagd volleybal toernooi gehad! Het vond plaats op Sportcentrum X en het winnende team mocht die avond genieten van gratis pizza's. Deze werd door de winnaars heerlijk opgesmikkeld in 't Lagerhuysch waar ook nog even de overwinning werd gevierd onder het genot van een welverdiend biertje. 

 • Afgelopen Algemene Leden Vergadering was alweer de laatste dit jaar. Nog één keer zal het 151ste bestuur de jaarvergadering op 5 september leiden, maar hierna neemt het 152ste bestuur het stokje over. Ze zijn geacclimatiseerd op de Algemene Leden Vergadering en dus officieel bekend. Esmée Mooldijk zal als vrouwelijke voorzitter de groep een mooi jaar in leiden en er worden al grootste plannen gesmeed. Naast Esmée zal Frédérique Oosterbaan, Sam Edmonds, Pim van der Velde, Ewoud van Mourik, Floor Redel en Feike Tijsma komend jaar met veel plezier voor jullie klaarstaan. 

 • 10 juni 2019

  Excursie TCPM

  Op 29 mei is een groep van dertig Olifanten afgereisd naar het stoomschip De Rotterdam om daar het bedrijf TCPM te bezoeken. Gedurende de middag zijn er leuke presentaties gegeven door werknemers van TCPM over wat je zoal kan betekenen als Werktuigbouwer binnen dit bedrijf. Na de presentaties werden er rondleidingen verzorgd over het schip, waarbij vooral de machinekamer in de smaak viel. De dag werd afgesloten met een leuke borrel samen met werknemers van TCPM. Wij kijken terug op een geslaagde dag. 

 • Afgelopen week zijn 32 studenten van Werktuigbouwkunde onder leiding van de Excursie Commissie en buschauffeur Rien op buitenlandreis geweest. Vijf dagen zijn er bedrijven bezocht en de twee weekenddagen zijn gebruikt om italiaanse cultuur op te snuiven. Op woensdag vertrok vanuit Delft de bus naar Zwitserland en Italië. Eerst is ProDrive nog bezocht in Eindhoven en hier hebben de studenten een leuke case kunnen doen. Na een overnachting in Stuttgart werden we warm onthaald door Schindler in Zwitserland. Dit bedrijf houdt zich bezig met het duurzaam indelen van gebouwen, doormiddel van geavanceerde liftsystemen en nog veel meer. Na een goede nachtrust in Milaan is de reis naar Maranello ingezet om Ferrari te bezoeken! Dit liet het hart van menig student sneller kloppen, al helemaal de rondleiding op de Formule1-afdeling en de fabriek. Na al deze impressies was het tijd voor het weekend in Milaan en Turijn. Eenmaal opgeladen reisden de studenten af naar CERN in Genêve. Hier werd een college en een rondleiding gegeven dat uitlegde waar Cern allemaal onderzoek naar doet en werd er verteld over de summerschool mogelijkheden. Er werd hierna overnacht in een pittoresk Frans dorpje vanwaar de volgende dag terug zouden reizen naar Delft. De terugrit ging niet rechtstreeks maar via een windmolenpark in het Schwarzwalt van het bedrijf RES. Hier hebben de studenten binnenin een windmolen gezeten en kregen ze alles te weten over hoe een dergelijk park nou wordt neergezet. Al met al was de reis erg leerzaam en vooral erg gezellig! 

 • 21 maart 2019

  Liftwedstrijd

  In de ochtend van 15 maart verzamelde een groep Olifanten zich op de Markt in hartje Delft om van start te gaan met de Liftwedstrijd! Om de zenuwen wat te verlichten en de dag leuk te beginnen kreeg ieder liftkoppel een startopdracht die in Delft nog uitgevoerd moest worden. Daarna kon het liften beginnen. De Olifanten haastten zich naar de dichtsbijzijnde oprit naar de snelweg om daar, gewapend met kartonnen bordjes, te beginnen met het liften. Toen alle koppels in Leuven aan waren gekomen, konden alle verhalen over de meest vreemde lifts die de koppels tegen waren gekomen, worden uitgewisseld onder het genot van een biertje en werd de honger gestild met een paar lekkere pizza's. 's Avonds werden er zelfs nog enkele dansjes gewaagd in het bruisende uitgaansleven van Leuven. Al met al was de Liftwedstrijd dus heel geslaagd en kan iedereen zich verheugen op het volgende evenement van de Rally Commissie; de Weekendrally! 

 • 06 maart 2019

  Mechnificent

  Afgelopen donderdag was het grote jaarlijkse feest van Werktuigbouwkunde, Mechnificent! Met 800 studenten hebben we een geweldige avond gehad op Lijm en Cultuur. Dino B2B Vicinus begonnen met het draaien van mooie platen en werden opgevolgd door Fijne Deuntjes, Q on Trumpet, Kav Verhouzer en Mia More. Het optreden van Mia More werd ondersteund door vliegende danseressen. Dit werd mogelijk gemaakt door Trekwerk, een bedrijf dat installaties voor theaters bouwt en waar veel Werktuigbouw bij komt kijken. Dit maakte het feest nog mooier en wij hopen dat ieder het een geslaagde avond vond! 

Sioux CCM
Nouryon
Alliander

Realisatie: verenigingenweb