view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Maak kennis met het huidige Bestuur

Het 151ste Bestuur

Gezelschap Leeghwater wordt elk jaar geleid door een groep enthousiaste Werktuigbouwkundigen in het bestuur. Wie dit zijn voor het collegejaar 2018-2019 kun je hier vinden. Wij staan het gehele jaar klaar om je te helpen met alle problemen omtrent het onderwijs. Daarnaast proberen we met het Gezelschap een zo goed mogelijke praktische invulling op de studie te geven om de kennis van de Werktuigbouwers te verbreden en te verdiepen. Heb je dus nog goede ideeën of opmerkingen, schroom dan niet om even langs te lopen om dit met ons te delen onder het genot van een lekker kopje koffie. Onze deur staat altijd open voor de studenten!

V.l.n.r. Bob van der Windt, Helène Blok, Tessa Talsma, Job Schouten, Geertje Neijmeijer, Victor van der Drift, Pierre-Antoine Denarié

Job Schouten - Voorzitter

 

Lieve olifanten! Na het prachtige lustrumjaar is aan mij de taak het 151ste bestuur van Gezelschap Leeghwater te leiden. Dit jaar wordt een jaar van innovatie. Er is geen studievereniging in de wereld die zo oud, groot en mooi is als die van ons en daar zijn wij trots op.

In Vlaardingen werd ik 23 jaar geleden geboren. Ik vond techniek altijd interessant, maar besloot toch eerst Geneeskunde te gaan studeren. Mijn weg leidde uiteindelijk toch naar het mooie Delft waar ik het al drie jaar ontzettend naar mijn zin heb. De afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor de University Tour en daarna voor alle eerstejaars met de NuldejaarsweekendCommissie. 

Dit jaar ben ik eindverantwoordelijke voor alle activiteiten die georganiseerd worden. Naast het overzien van deze activiteiten, neem ik actief deel aan de LoopCommissie en de Activiteiten- en Cursuscommissie als QQ’er. Ook zal ik zorgen dat er dit jaar geïnnoveerd wordt binnen de vereniging en is het mijn taak alles grondig te evalueren.

Ik heb altijd veel plezier gehaald uit het organiseren van activiteiten die studenten iets meer bijbrengen dan dat wat het curriculum hen leert, en wil dat stokje nu aan andere studenten doorgeven. Delft levert immers de beste ingenieurs van Nederland. Mijn bureau vind je vrijwel vooraan en ik ben altijd in voor een kopje koffie en een goed verhaal!

Helène Blok - Secretaris

 

Ik ben Helène Blok, opgegroeid in Heiloo en begin dit jaar aan mijn derde jaar op deze mooie studie. Dit jaar zal ik de functie van Secretaris vervullen binnen het 151ste bestuur. Vroeger was mijn lievelingsdier altijd een cavia maar inmiddels ben ik overgestapt naar de olifant. Ook wist ik nog niet precies wat ik wilde studeren hier, maar wel dat ik ontzettend graag naar Delft wilde. 

Als secretaris heb ik een veelvoud van taken. Zo ben ik de contactpersoon van de vereniging, wat betekent dat ik veel bel en mail met leden, oud-leden, ereleden en externen zoals andere besturen en de universiteit. Verder notuleer ik bij alle interne vergaderingen, de ALV en COBRA-vergaderingen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor alle archieven van het Gezelschap, zowel die in de faculteit als het gemeentearchief. Ook beheer ik de ledendatabase, voor zowel de bachelor-, master- en alumni leden. Als laatste, een van mijn belangrijkste taken, bescherm ik de olifant en wijk ik nooit van zijn zijde.

In de jaren hiervoor heb ik commissie ervaring opgedaan bij Gezelschap Leeghwater en bij andere verenigingen. Zo heb ik de Rally Commissie gedaan en het bestuur van Vereniging Oud-Leeghwater afgelopen jaar. Wat ik hier geleerd heb zal ik meenemen in mijn bestuursjaar en het QQ’en van de Business Tour & Case Committee de Slurf Redactie. Ook zal ik wederom in onze alumni vereniging, Vereniging Oud Leeghwater, treden.

Voor vragen, opmerkingen of gewoon een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie kan je altijd bij mij terecht! Ik zit het dichtst bij de deur en balie, niet te missen dus!

Victor van der Drift - Penningmeester

 

Mijn naam is Victor van der Drift. Ik ben geboren en opgegroeid in Zoetermeer, niet ver van Delft. Mocht je het je afvragen, mijn moeder is Surinaams en mijn vader is deels Indonesisch. Als kleine jongeman wilde ik altijd piloot worden, tot ik gefascineerd raakte met allerlei soorten machines. Van Transformers tot de echte Werktuigbouwkunde.

Als penningmeester van het 151ste bestuur ben ik verantwoordelijk voor de gehele boekhouding en financiële aspecten van de vereniging. Samen met de Commissaris Externe Betrekkingen zorg ik dat de vereniging voldoende inkomsten heeft om alle activiteiten die Gezelschap Leeghwater rijk is te kunnen organiseren. Daarnaast werk ik nauw samen met mijn medebestuurders om ieders functie specifieke- en persoonlijke doelstellingen voor het jaar te behalen. Ik vind communicatie erg belangrijk en ik heb vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Naast mijn functie als penningmeester ben ik ook actief en QQ ik Mechnificent en zal ik als enige man in de Vrouwen In Techniek Commissie treden. In ons faculteitscafé 't Lagerhuysch zal ik ook regelmatig te vinden zijn omdat ik hier vorig jaar in het Beheer heb gezeten en ik de enthousiaste eerstejaars tapperscommissie de IvooCo ook ga QQ'en. 

Als penningmeester bij het Beheer en als voorzitter bij de LoopCommissie heb ik al wat ervaring opgedaan met de verschillende taken die ik heb. Ik heb in mijn tweede jaar ook van de wintersport, de eerste surfreis ooit georganiseerd. Dit jaar zal alles echter in een stroomversnelling gaan, ik ga alle ouderwetsheid uit ons systeem halen en veel innoveren. Met onze commissieleden maken we er een fantastisch jaar van. Tot op kantoor!

Geertje Neijmeijer - Commissaris Onderwijs Bachelor

 

 

Lieve allemaal, ik ben Geertje en ik kom uit Nuenen, een dorp vlakbij Eindhoven. In 2015 ben ik begonnen met de studie werktuigbouwkunde en kwam toen meteen tijdens het Nuldejaarsweekend in contact met Gezelschap Leeghwater. In mijn eerste jaar ben ik meteen begonnen met commissie doen. Zo heb ik de Sport en Stunt commissie gedaan en in de jaren daarop nog de Nuldejaarsweekendcommissie en de Business Tour & Case Committee. 

Dit jaar zal ik de stem van de student binnen de faculteit vertegenwoordigen door de functie van Commissaris Onderwijs Bachelor binnen het 151ste bestuur van Gezelschap Leeghwater te bekleden. Dit maakt mijn takenpakket vrij breed, maar het belangrijkste is dat ik het bachelor onderwijs scherp in de gaten houd. Voor zowel de student als de docent ben ik het aanspreekpunt voor klachten en opmerkingen op dit vlak. 

Ook zal ik plaatsnemen in vele onderwijs -en faculteitsoverleggen. Zo vertegenwoordig ik de student onder andere in de opleidingscommissie werktuigbouw, het O&S Werkoverleg, panels met kwaliteitszorg en gesprekken met de onderwijs -en opleidingsdirecteur. Ook ben ik verantwoordelijk voor de boekenverkoop van alle bachelor boeken. Daarnaast zal ik volgend jaar de Almanak Redactie, Lecture & Career Committee en de Rally commissie begeleiden als QQ'er.

Ik zit dicht bij de ingang van kantoor en fungeer hierdoor vaak als aanspreekpunt voor de mensen die het kantoor binnenwandelen. Dus heb jij vragen, opmerkingen of klachten over het onderwijs? Ik hou niet van koffie, maar drink graag een keer een thee'tje om ideeën te sparren. Mocht je niet langs kantoor kunnen komen kun je ook altijd Whatsappen naar 0152787501 of mailen bachelor@leeghwater.nl!

Bob van der Windt - Commissaris Onderwijs Master

 

Hallo allemaal! Mijn naam is Bob van der Windt en ik ben geboren en getogen in het pittoreske Vlaardingen. Dit jaar zal ik de functie van Commissaris Onderwijs Master in het bestuur vervullen. In mijn vrije tijd sleutel ik graag aan tal van technische projecten, zo heb ik meerdere brommers opgeknapt, een 3D-printer gebouwd en ben ik nu bezig met renoveren van een Volkswagen Kever, mijn absolute lievelingsauto!  

In mijn functie ben ik de belangenbehartiger van alle masterstudenten op onze faculteit. Ik neem plaats in tal van overleggen en daarnaast neem ik ook zitting in de facultaire studentenraad. Op deze manier probeer ik om het onderwijs zo goed mogelijk te maken voor alle studenten.

Hiervoor heb ik verschillende commissies binnen Gezelschap Leeghwater gedaan. Zo ben ik redacteur geweest in de Slurf en heb ik mij in mogen zetten voor de realisatie van het kunstwerk dat binnenkort voor onze faculteit zal worden geplaatst. 

Bij enige vragen, ideeën, klachten of opmerkingen over het onderwijs, twijfel dan niet en mail naar master@leeghwater.nl! Daarnaast ben ik altijd in voor een lekkere bak koffie! 

Tessa Talsma - Commissaris Voorlichting

 

 

Ik ben Tessa Talsma en binnen het bestuur vervul ik de functie van Commissaris Voorlichting. Ik ben geboren in Amerika, maar ben verder opgegroeid in Eindhoven. Ik ben niet je typische Werktuigbouwer en ben dan ook via een kleine omweg op Bouwkunde, toch op deze prachtige faculteit terecht gekomen. Inmiddels zit ik al drie jaar helemaal op mijn plekje op de TU, in Delft en op Werktuigbouwkunde en wil ik niet meer weg.

Mijn bachelor is bijna afgerond, maar dit jaar ga ik mij een jaar lang inzetten voor alle promotiemiddelen waar de vereniging over beschikt. Mijn werk ga je terugvinden in posters, Facebook, Snapchat, Instagram en alle andere mediamiddelen. En samen met de Media Commissie ga ik zoveel mogelijk mensen inlichten over het brede scala aan evenementen die het Gezelschap te bieden heeft. Verder zal ik ook plaatsnemen in het bestuur van De Delftse Bedrijvendagen, waar ik de functie van Secretaris vervul. Ik zal samen met dit bestuur het grootste technische carrière event neerzetten van de Benelux. Drieduizend studenten zullen in contact gebracht worden met honderden bedrijven om ze meer inzicht te geven in het leven na de studie.

Ik sta altijd open voor nieuwe ingevingen en hoe iets beter kan, dus kom met al je geweldige ideeën naar mij toe! Ik heb er vertrouwen in dat ik samen met mijn bestuur en alle leden een prachtig jaar neer ga zetten!

Pierre-Antoine Denarié - Commissaris Externe Betrekkingen 

 

Hallo iedereen! Ik ben Pierre-Antoine, en dit jaar zal ik de Commissaris Externe Betrekkingen zijn van het 151ste bestuur.

Ik ben opgegroeid in Johannesburg, ver van huis dus, maar heb daarna in Drenthe gewoond. Toen ik besefte dat ik Lego geweldig vond, wilde ik Werktuigbouwkunde gaan studeren. En waar kan dat beter dan in het prachtige Delft. Ik heb na drie jaar helemaal mijn plekje gevonden. In mijn eerste jaar kwam ik al snel in contact met Gezelschap Leeghwater, waar ik achtereenvolgens de Ivooco, de Eerstejaars Ondersteunings Commissie ben gaan doen, in mijn tweede jaar de Nuldejaarsweekend Commissie, en in mijn derde jaar mocht ik in het Vereniging Oud-Leeghwater bestuur treden en heb ik daarnaast in de Media Commissie meegeholpen. Een echte Leeghwater-tijger dus.

Met mijn soepele babbel en gladden praatjes zal ik er voor zorgen dat er genoeg acquisitie binnen wordt gehaald om al onze verbredende activiteiten van dit jaar mogelijk te maken. Denk hierbij aan lunchlezingen, excursies, het eerstejaarsweekend en ga zo maar door. Ik werk daarom ook erg nauw samen met mijn penningmeester Victor, samen met hem zijn wij de mannen van het geld! Wat verder een grote nieuwe uitdaging voor mij gaat worden, is dat ik in de Raad van Toezicht zit van ons online platform; het Delft Career Platform. Dit is een website die sinds vorig jaar pas bestaat, waar allerlei bedrijven vacatures op kunnen plaatsen. Ook ga ik mij samen met mijn zeven medebestuurders inzetten voor alweer een nieuw jaar aan allerlei mooie herinneringen. 

Naast mijn eigen functie zal ik dit jaar de QQ’er zijn van de DiesCommissie en het Lagerhuysch beheer. Verder. Als je nog verdere vragen hebt, kom dan gezellig een kopje koffie doen op het kantoor!

Sioux CCM
Nouryon
Alliander

Realisatie: verenigingenweb