Leeghwaternieuws 30 november

30-11-2018

Excursie MOBA

De excursie naar MOBA was het eerste uitje voor de nieuwe excursiecommissie. Om het stokje goed over te dragen, was ook de excursiecommissie van vorig jaar mee en het was een groot succes! MOBA is 's werelds grootse fabrikant van eiersorteer-, verpakking-, en verwerkingsmachines. Twee erg enthousiaste medewerkers hebben onze leden een uitgebreide rondleiding en uitleg van al hun machines gegeven. Na de leuke rondleiding mochten we weer naar huis en kregen een tas vol leuke goodies mee! 


Ouderdagen 2018

Dit jaar zijn er 679 nieuwe studenten begonnen aan de studie Werktuigbouwkunde. Om ook de ouders te laten zien hoe het er aan toe gaat op deze universiteit, heeft Gezelschap Leeghwater dit jaar weer de ouderdagen georganiseerd. In deze drie dagen hebben bijna 500 trotse ouders kennis gemaakt met Gezelschap Leeghwater en met de universiteit. Na een ontvangst in de hal met overheerlijke tompoucen werden er rondleidingen gehouden over de TU Delft campus en over 3mE. Het laslokaal, de werkplaats, het materiaalkundelab en nog vele andere plekken kwamen aan bod. Afsluitend was er een ontzettend leuk praatje in een collegezaal door Tessa Talsma en Wim Thijs, met aansluitend een borrel in het welbekende Lagerhuysch, want ook daar moeten de ouders even kennis mee maken. Het waren drie enorm succesvolle dagen en de ouders waren blij dit meegemaakt te mogen hebben.


Commissiekennismakingsdiner

Om alle 100 nieuwe commissieleden van dit jaar met elkaar te laten integreren, zijn we er met zijn allen op uit gegaan. We konden ons onbeperkt verzadigen in het royale paleis met een overheerlijk buffet en drankjes. Door het paleis schalde het Willemlied en ieder heeft genoten van dit grootste diner. Hier na was het tijd om het eten te laten zakken met onbeperkte dansjes in de Ciccionina. 


Slagtandfeest

Afgelopen woensdag was het weer tijd voor het kwartaarlijkse Slagtandfeest! Het thema was All I want for Christmas is Fant. Dit betekende dat iedereen z'n mooiste, foutste, vrolijkste kersttrui aan deed. Er waren ook mensen als rendier, of als Santa himself. Iedereen kreeg bij de entree een kerstmuts om de kerstsfeer te verhogen. De leukste hitjes werden gedraaid en het was een groot succes! 

menu