Onderwijs updates

Eens per kwartaal wordt er tijdens de Algemene Ledenvergadering een update gegeven over de staat van het onderwijs en waar de commissarissen onderwijs mee bezig zijn. Deze updates zullen op deze pagina worden geplaatst en verder worden toegelicht.

Oktober 2020.

Wegwijscolleges

In de eerste weken van het collegejaar heeft Gezelschap Leeghwater de wegwijscolleges gegeven voor de eerstejaars én tweedejaars studenten. In het eerstejaars wegwijscollege werd gesproken over het begin van je studententijd en hoe je studie eruit zal komen te zien. Daarnaast werden er handige tips gegeven. Het tweedejaars wegwijscollege ging over de (internationale) minors en hoe je als Delftse student kunt groeien binnen én buiten de studie. Bij het eerstejaars wegwijscollege waren meer dan honderd mensen aanwezig, het tweedejaars wegwijscollege waren dat er ruim tachtig.

On Campus studiesessies

In week 9 en week 10 zijn de onderwijsvrije weken van de faculteit. Omdat de faculteit inziet dat men graag af en toe uit de studentenkamer komt en de faculteit anders toch leegh zou zijn, hebben ze “On Campus Studiesessies” gecreëerd. Iedere 3mE student mag twee dagdelen naar de faculteit komen om te studeren. Zo kan het thuis studeren af en toe nog onderbroken worden. Het reserveren gaat online, iedere student heeft hier een mail over gehad.

Tentamentraining Statica

In week 9 heeft Gezelschap Leeghwater drie tentamentrainingen Statica georganiseerd op de faculteit voor in totaal 78 studenten. In vier uur tijd werden alle moeilijke stukken van Statica behandeld door een werktuigbouwkunde student. Studenten gaven aan dat het handig was nog even alles te herhalen en waren blij dat het op de faculteit was en niet online.

Aanpassing aanmeldtermijn tentamens

Vanaf 13 oktober is de aanmeldtermijn voor de tentamens aangepast. Voorheen kon je je tot 14 dagen voor het tentamen inschrijven en gingen daarna de na-inschrijvingen open. Vanaf de aankomende tentamenweek gaat de deadline naar 6 dagen voor het tentamen. Maar let op: in de huidige vorm is er geen na-inschrijving meer mogelijk. Als je te laat bent, zul je moeten wachten tot een volgend moment om het tentamen te doen.

Online studeertraining

Dit jaar is het onderwijs helemaal op de schop gegaan door het coronavirus. Het grootste deel van het onderwijs vindt plaats vanuit huis en achter je beeldscherm. Het is lastig om gemotiveerd te blijven en daarom is er een online studeertraining georganiseerd. In deze training is ingegaan op het nut van samenwerken, ook online. Verder zijn manieren besproken om structuur en routine in je dag te krijgen en om het studeren langer vol te houden. De training is uiteindelijk door 70 man gevolgd, een groot succes dus!

Nieuwe master Robotica

Sinds de start van het nieuwe collegejaar hebben wij er een nieuwe master bij op de faculteit 3mE. Het gaat om de master Robotica. Dit jaar zijn honderd studenten met veel enthousiasme begonnen aan deze nieuwe uitdaging. Tijdens de master zullen zij zich specialiseren in mechanica, computer science, mechatronica, kunstmatige intelligentie, embedded systems, control, human-machine systems, ethiek en beveiliging.  Dit alles moet hen voorbereiden op de multidisciplinaire wereld van robotica, waar ontwikkeld wordt voor transport, productie, energie en medische zorg. De robotici zullen in hun loopbaan ook veel te maken krijgen met de complexe ethische dilemma’s die bij robots komen kijken. Hier zullen zij tijdens hun master veel over bijgebracht krijgen. Ook heeft deze master verschillende specialisaties, zoals Human-robot interaction, machine perception en de oud mastertrack vehicle engineering zal ook een specialisatie voor deze nieuwe master worden.

Partners

menu