view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Nieuws

 • 14 maart 2018

  Onderwijsnieuws

  Tentamentraining Sterkteleer
  Ga je deze periode Sterkteleer herkansen, wil je de stof weer even ophalen en nog wat extra oefenen? Gezelschap Leeghwater organiseert een tentamentraining voor dit vak zodat je helemaal klaar bent voor het hertentamen!

  Een oud werktuigbouwkunde student zal de trainingen geven. Elk onderwerp komt aan bod, waarbij eerst de stof kort herhaald wordt en er daarna kan worden geoefend aan opdrachten zoals je die in het tentamen zou kunnen verwachten. Deze opdrachten worden daarna gezamenlijk besproken.

  De training wordt twee keer gegeven, namelijk op donderdag 29 maart en woensdag 4 april, dus je kan zelf bepalen of je de training graag vlak voor het tentamen volgt of iets eerder. Schrijf je hier in.

  Nationale Studenten Enquête
  De enquête is inmiddels gesloten en meer dan 270.00 studenten uit heel Nederland hebben hun mening gegeven over hun studie en onderwijsinstelling. De resultaten zullen op 24 mei per opleiding bekend gemaakt worden op studiekeuze123.nl Ook zullen de resultaten teruggekoppeld worden aan de onderwijsinstellingen.

 • 28 februari 2018

  Onderwijsnieuws

  Workshop studie(her)keuze
  Ben je gestart met je studie aan de TU Delft, maar heb je twijfels of je in de juiste studie zit? Weet je al dat je wilt switchen, maar weet je niet welke opties je nu hebt? Op 13 en 26 maart zal er een workshop studie(her)keuze gegeven worden. Aanmelden kan op Brightspace door naar ‘collaboration -> groups -> available groups’ te gaan.

  Boekenmarktplaats Gezelschap Leeghwater
  Wil jij je boeken van de tweede periode verkopen of ben je opzoek naar de boeken voor het derde kwartaal? Kijk eens op de boekenmarktplaats van Gezelschap Leeghwater, www.leeghwater.nl/boekenmarktplaats. Hier kan je namelijk wat geld terugverdienen voor je boeken of boeken overkopen van medestudenten.

  Maart Master Maand
  Ben je bijna klaar met je bachelor, maar heb je nog geen idee welke master het beste bij je past? Kom dan naar de 3mE Maart Master Maand. Vanaf 12 tot en met 29 maart zijn er in de lunchpauzes voorlichtingen van 45 minuten over een masteropleiding. Iedere master of track binnen de faculteit komt aan bod.

  Bekijk het rooster op 3me.tudelft.nl/mastervoorlichting en meld je aan voor de presentaties over jouw interessegebieden. Als je aangemeld bent, staat er een lunch voor je klaar bij collegezaal A.

  Wil je informatie over een master aan een andere faculteit dan 3mE? Kom dan naar het TU Delft Master Event op donderdag 15 maart. Meer informatie en aanmelden: masterevent.tudelft.nl.

 • 15 februari 2018

  Onderwijsnieuws

  Boeken Q3
  Sinds afgelopen maandag zijn de boeken voor Q3 weer beschikbaar. Boeken voor Signaalanalyse, Kansrekening & Statistiek, Dynamica en Lineaire Algebra zijn deze periode dus te verkrijgen op het Leeghwater kantoor!

  Whatsapp
  Vanaf heden kan je met een vraag, opmerking of klacht over het onderwijs, de faculteit en dergelijke ook bij ons terecht via de WhatsApp! Je kan ons appen op 015 278 6501 en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

  NSE
  De Nationale Studenten Enquête is dé kans om je mening te geven over je studie. De resultaten van deze enquête worden teruggekoppeld naar de universiteit en met deze feedback wordt dan aan de slag gegaan. Check dus snel je mail voor de link of ga naar nse.nl voor toegang.

  Kwaliteitszorgenquête
  Een andere enquête die direct bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs is de kwaliteitszorgenquête. Deze staat na de laatste tentamens twee weken open, zodat jij specifiek je feedback kan geven over de vakken die je gevolgd hebt. Deze feedback is erg waardevol voor de docent en het onderwijs, dus bekijk je mail voor de link naar de enquête.

  Maart Master Maand  
  Ben je bijna klaar met je bachelor, maar heb je nog geen idee welke master het beste bij je past? Kom dan naar de 3mE Maart Master Maand. Op verschillende dagen in maart zijn er in de lunchpauzes voorlichtingen van 45 minuten over een masteropleiding. Iedere master of track binnen de faculteit komt aan bod.

  Bekijk het rooster op 3me.tudelft.nl/mastervoorlichting en meld je aan voor de presentaties over jouw interessegebieden. Als je aangemeld bent, staat er een lunch voor je klaar bij collegezaal A.

  Wil je informatie over een master aan een andere faculteit dan 3mE? Kom dan naar het TU Delft Master Event op donderdag 15 maart. Meer informatie en aanmelden: masterevent.tudelft.nl.

 • Inmiddels is de Lustrumweek voorbij. Het was een groot succes, alle activiteiten en lezingen waren druk bezocht. We hebben al ontzettend veel positieve reacties ontvangen. In de vakantie heeft het bestuur genoten van haar welverdiende rust, zodat het nieuwe jaar weer vol goede moed gestart kan worden. Inmiddels zijn we al weer in de derde week van het nieuwe jaar en hebben we een aantalactiviteiten achter de rug. 

  Opname 'Weet ik Veel'
  Met een grote groep Olifanten zijn we aanwezig geweest bij de opname van de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Weet ik veel'. De kennisquiz gepresenteerd door Linda de Mol. In dit programma worden drie BN'ers getest op hun kennis. Ondertussen doen alle studenten in de zaal ook mee. In de finale ronde speelt de beste BN'er om geld. Dit geld gaat naar een goed doel. Als hij/zij dan drie fouten maakt neemt de student die het best gescoord heeft het stokje over. Deze speelt nog meer geld bij elkaar voor het goede doel en neemt zelf ook een zakcentje mee naar huis. Het was een gezellige boel en we hebben maar weer bewezen wat een ijzersterk geheugen Olifanten hebben. Ben je benieuwd wie er uiteindelijk met een zak geld naar huis is gegaan en hoe we het gedaan hebben? Kijk dan op zaterdag 20 januari naar de uitzending! 

  Diës receptie van de TU
  Afgelopen vrijdag was de diësreceptie van de TU. Hier werd de nieuwe rector, Tim van der Hagen, ceremonieel geïnstalleerd. Vervolgens heeft hij het beleid voor de komende zes jaar gepresenteerd in een ludieke presentatie. 

  Algemene leden vergadering 2 
  De tweede algemene leden vergadering verliep soepel. Een groot aantal commissies is probleemloos geïnstalleerd. De sfeer was ontzettend goed en we zijn achteraf gaan eten met de aanwezigen. Mocht je de notulen willen inzien, stuur dan een mail naar secretaris@leeghwater.nl. 

  Commissie Interesse Borrel 
  Gister avond was al weer de interesse borrel voor de februari commissies. Heb je deze nou gemist? Niet getreurd, kom even langs op kantoor om je interesse aan te geven of stuur een mailtje naar secretaris@leeghwater.nl! 

 • 12 december 2017

  Lustrumweek

  Vrijdag 15 december is het zover en bestaat de oudste studievereniging van de Benelux officieel 150 jaar! Deze gebeurtenis laten wij niet zomaar aan ons voorbij gaan. We luiden dit dan ook in met het Lustrumgala - 150 jaar Leeghwater. Onder genot van de deuntjes van de Groover Big Band, Phoenix Funk Foundation, DJ PJ en een knallende vuurwerkshow om 00.00 zullen wij ons lustrum feestelijk openen.

  Automotive dagDe week die daarop volgt bestaat uit vier dagen, op de maandag is de Automotive dag. Op deze dag zal in de lunch de Lunchlezing van Pal V, over vliegende auto's met een gratis broodje Leo bij inschrijving, plaatsvinden. In de middag racen we door naar de Lustrumlezing van Carice Cars over Elektrische klassieke auto's met gratis borrel bij inschrijving. Ook zal als voorproefje voor de winterdag deze hele dag al een ijsbaan op het voorplein van de Faculteit 3mE liggen. Voor schaatsen zijn gezorgd, dus kom een rondje wagen!

  Genoeg van alle auto's? Tijd voor wat winterpret! Op de Winterdag zal de gehele dag het winterplein op het voorplein aanwezig zijn. Kom dus een rondje wagen op de ijsbaan en lekker opwarmen met een warm drankje bij Quooker of gratis broodjes Unox halen! Genoeg van alle kou? Kom dan naar de Lustrumlezing over Cyberwar met gratis borrel bij aanmelding via Facebook en drink achteraf met ons een paar lekkere biertjes in de Hal bij de de Hoofdingang van 3mE.

  Het is woensdag tijd om van dat winterdipje af te komen en daarom staat deze dag in het teken van de zon! Op de Zomerdag kun je de gehele dag lekker in onze lounge bijkomen met een gezond sapje. Om 17:00 gaat 't Lagerhuysch open en niet veel later begint de Zomer BBQ. Door een leuke sponsoring van Grolsch komt, voor slechts 3,- euro, een professionele cateraar voor jou lekker barbecueën. En laat dit nu een goede bodem zijn voor het Zomerfeest, neem je zwembroek mee, want er zullen limbo-wedstrijden, hottubs en andere zomerse activiteiten zijn!

  Tot slot is het tijd om de kerstvakantie in te luiden met tot slot op de donderdag, de Leeghwaterdag. Op deze dag bieden wij iedereen een goede brunch aan. Dan is het goed gevulde lunchpauze, het is namelijk tijd voor een lekker stuk gebak. Als kers op de taart zal de Kalender Commissie in de lunchpauze hun Vrouwenkalender presenteren, waarna er de mogelijkheid is om van alle modellen een handtekening te scoren. Vervolgens zal de Symposium Commissie hun thema en locatie onthullen. Zijn we dan al klaar voor de week? Nog niet! Vanaf 17:00 is er een afsluitende borrel met als belangrijk hoogtepunt, het Tafelvoetbaltoernooi. Er liggen mooie prijzen te wachten, dus schrijf je in!

 • 30 november 2017

  Onderwijsnieuws

  Boeken ‘Basic Heat and Mass Transfer’ binnen
  Het boek ‘Basic Heat and Mass Transfer’ (derde editie) is binnen! Dit is het boek dat gebruikt wordt bij  het vak Stroming en Warmte (WB2542). Door de late levering is de prijs van dit boek verlaagd naar €95,85 (i.p.v.  €125,05).

  Minor in het buitenland?
  Ben je tweedejaars (of ouder) en wil je het eerste semester van volgend collegejaar je minor doen? Oriënteer je eens op een minor in het buitenland! Om naar het buitenland te gaan moet je alle punten van het eerste jaar binnen hebben en aan een aantal andere eisen voldoen, welke te vinden zijn op de website. Hier kan je ook de aangesloten buitenlandse universiteiten vinden, bij het International Office van de TU Delft zijn vele universiteiten aangesloten in Europa, Amerika, Azië en de rest van de wereld. Als je gekozen hebt waar jij graag je minor wilt doen kan je jouw aanvraag indienen, de deadline hiervoor is 15 januari.

  Mobiel printen
  Je kan nu ook via je mobiel printen op de TU printers! Dit doe je zo:
     1. Installeer de ‘Ricoh myPrint’  app via de Play/App Store
     2. Open de app en vul bij ‘Ga naar dit adres’ in: https://myprint.tudelft.nl
     3. Log in met je net ID en wachtwoord
     4. Succes met printen!

 • Lustrumweek
  Er wordt hard gewerkt aan een epische lustrumweek. Deze week wordt afgetrapt door het gala op 15 december. Het gala zal plaatsvinden in de faculteit en als je nog geen kaartje hebt, is dit het moment! Gedurende de lustrumweek zullen er iedere dag verschillende activiteiten zijn in en om faculteit.. Zorg dus dat je die week iedere dag even langs de faculteit komt en niets mist! 

  Ouderdagen
  De ouderdagen zijn dit jaar ook al weer succesvol gestart. In totaal worden er zo'n 150 ouers rondgeleid over de faculteit, zo kunnen ze zien waar hun kind eigenlijk terecht gekomen is en wat voor een omgeving het is, 

  EOC kroegentocht 
  De Eerstejaars Opvang Commissie van het 149ste bestuur heeft alweer zijn laatste activitieit neergezet. Zij hadden een zogenaamnde 'on-campus' tour georganiseerd, die, in samenwerking met andere studie verenigingen, langs een groot aantal faculteitskroegen ging. Al met al ws het een enerverende avond waar het bier rijkelijk vloeide. 

  Careerweek 
  Het Gezelschap heeft zich ook weer gefocust op het verbreden van de studenten en de voorbereidingen op eerste sollicitaites en baanmogelijkheden. Zo was er een training baanorientatie van talenture, Connetix gaf een pitch- en een sollicitatie training, Brunel was er om de deelnemers alles te leren over personal branding. Ook de trainingen salaris onderhandeling en stressmanagement vielen in goede aarde. 

  Medewerkersdag 
  Om de medewerkers en de faculteit de bedanken voor wat ze in de loop der jaren allemaal voor het Gezelschap betekend hebben, werd in het kader van het 150 jarig bestaan de medewerkersdag georganiseerd. De hele middag was de faculteit open voor alle medewerkers, partners en hun kinderen. Er waren rondleidingen, lezingen en verscheidene activiteiten. 

 • 16 november 2017

  Onderwijsnieuws

  Evaluatie Q1
  De eerste periode van 2017-2018 zit erop. Het is belangrijk dat het onderwijs elke periode geëvalueerd wordt, zo kan het onderwijs namelijk verbeterd worden! De laatste vrijdag van de tentamenweek is er een enquête gestuurd door ‘onderwijskwaliteitszorg 3mE’. Het invullen van deze enquête duurt maar een paar minuten en is heel waardevol voor jou en je medestudenten.

  Best Graduate of TU Delft
  Elk jaar wordt er een prijs uitgereikt aan de beste afgestudeerde aan van de TU Delft. Elke faculteit nomineert één persoon en zij gaan de strijd met elkaar aan wie de winnaar van de hele TU Delft is. Van de faculteit 3mE is Linda van der Spaa genomineerd, ze is cum laude geslaagd voor twee masters; Systems & Control en Biomechanical Engineering.

  Boekenmarktplaats Gezelschap Leeghwater
  Wil jij je boeken van de eerste periode verkopen of ben je opzoek naar de boeken voor het tweede kwartaal? Kijk eens op de boekenmarktplaats van Gezelschap Leeghwater. Hier kan je namelijk wat geld terugverdienen voor je boeken of boeken overkopen van medestudenten.

 • 01 november 2017

  Onderwijsnieuws

  Studeren op 3mE
  Tijdens de tentamenperiode zijn de instructiezalen op 3mE geopend om te studeren. Bij het servicepunt wordt elke dag vermeld welke zalen open zijn.

  OCWB
  Elke opleiding heeft een opleidingscommissie, zo ook Werktuigbouwkunde. In de OCWB zijn studenten en docenten van de opleiding 50/50 vertegenwoordigd. De opleidingscommissie bewaakt de kwaliteit van de opleiding en is het klankbord voor de opleiding. Ook adviseert zij de opleidingsdirecteur en de decaan over alle aspecten van het onderwijs in de opleiding en verschillende reglementen en sinds dit jaar heeft de OCWB daar zelfs instemrecht op. Op dit moment is de OCWB nog op zoek naar een nieuw studentlid, dus ben jij geïnteresseerd in deelname aan de OCWB of wil je meer informatie over de OC? Stuur een mail naar bachelor@leeghwater.nl met een korte motivatie en dan hoor je snel meer!

  Study Abroad
  Wil je tijdens je studie naar het buitenland? Van maandag 13 november t/m woensdag 15 november geeft het International Office tijdens de lunch informatiesessies over minors en internships in het buitenland. Kijk op http://studenten.tudelft.nl/en/students/faculty-specific/3me/study-abroad voor de details.

 • 26 oktober 2017

  Leeghwaternieuws

  App
  Naast de site is er nu ook de Leeghwater app. Op deze app kan je je makkelijk inschrijven voor activiteiten, het leeghwater nieuws volgen en de foto's van alle activiteiten bekijken. De app is volledig gratis te downloaden voor android, ios en windowsphone. De app is makkelijk te vinden onder de naam 'Gezelschap Leeghwater'. Je logt in met dezelfde inloggegevens als op de website.

        

  Mascotte 
  Nog iets nieuws in de Leeghwatercollectie is 'Lotte de mascotte'. Dit prachtige Olifantenpak zal vanaf nu op een groot aantal activiteiten aanwezig zijn. Zo worden we nog herkenbaarder als Leeghwater. Ze heeft haar debut al gemaakt op de dagrally afgelopen weekend. 

  Lunchlezing Prodrive Technologies
  Na een geslaagde excursie kwam Prodrive Technologies langs voor een lunch lezing. Het is een snel groeiend bedrijf met ontzettend veel mogelijkheden. De lezing was dan ook drukbezocht. Mocht je ook geintersseerd zijn in lunchlezingen hou dan de activiteiten op de website of in de app goed in de gaten. 

  Dagrally
  Afgelopen weekend vond de dagrally plaats. Dit was het afsluitende evenement van Rally 149. Met zo'n honderd deelnemers was het zeker een succes. De rally reed langs de rotterdamse havengebieden en door het binnenland. De tocht eindigde in het Westland, niet ver van huis.  

VIRO
Play Store
App store
Magnet.me

Realisatie: verenigingenweb