view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Nieuws

 • NuCo

 • 17 mei 2018

  Onderwijsnieuws

  Kwaliteitszorg evaluaties
  Op Brightspace staat een pagina ‘Evaluations TUD’. Aan het eind van elke periode worden studenten gevraagd om een enquête over de vakken van die periode in te vullen. Op deze Brightspace pagina kan je per faculteit de uitslag van de evaluaties bekijken. Door middel van factsheets kan je overzichtelijk zien hoe een vak beoordeeld is en wat ermee gedaan wordt.

  Studentenraadsverkiezingen
  Op 23 & 24 mei kan jij stemmen voor de studentenraadsverkiezingen, zowel voor de centrale studentenraad en de facultaire studentenraad (FSR). Het is erg belangrijk dat de student goed vertegenwoordigd wordt en hoe meer stemmen hoe meer invloed de student heeft! Stemmen kan via stem.tudelft.nl

 • Peetolifant van Leeghwater
  Deegawapi, de peetolifant van het Gezelschap, is tot onze grote vreugde vrijgelaten in het wild. Na zeven jaar in het olifanten weeshuis in Sri Lanka doorgebracht te hebben, was zij groot en zelfstandig genoeg om er zelf op uit te trekken. De verzorgers vertelden dat ze op het laatst de zorg voor de kleintjes op zich nam en een echte deugniet was. Op dit moment draagt ze nog wel een halsband met een zender zodat ze nog een jaartje gemonitord kan worden. Daarna is ze echt weer vrij. 

  Nu Deegawapi weer in het wild rond hobbelt, is het voor het Gezelschap tijd om een nieuw peetolifantje te adopteren. We hebben besloten het olifantje Rob uit Sri Lanka te adopteren. Hij is afgelopen september geboren en toen hij een paar weken oud was gevonden in een stropersklem. Na een periode in het olifanten ziekenhuis is hij nu weer helemaal hersteld.   

 • Bestuursvakantie
  Deze week gaat het bestuur op vakantie. Het vertrek is donderdagmiddag 5 april en we zijn weer terug op kantoor op 17 april. Helaas wordt het kantoor ook niet open gehouden door oud bestuurders. Het goede nieuws is wel dat het kantoor een make-over krijgt van FMVG. 

  Excursie TataSteel
  Woensdag 28 april, is in alle vroegte een enthousiaste groep Werktuigbouwers vertrokken richting Tata Steel in IJmuiden. Hierbij werden wij warm ontvangen op het hoofdkantoor door de Director Sales in Europa; Freek Schut. Er volgende een interessante presentatie over de mogelijke gevolgen van de importheffingen die President Trump wil gaan invoeren op staal en aluminium. Een boeiend en interactief verhaal, waarin ook de niet-technische kant van het bedrijf goed werd belicht.

  Na een stevige lunch, werden respectievelijk de Research & Development, de hoogovens, warmwalsband en de verzinkingslijn aangedaan. Op de R&D afdeling worden nieuwe staalsoorten onderzocht en hun materiaaleigenschappen bepaald voor de klanten. Het terrein was dusdanig groot dat we per bus van locatie naar locatie werden gebracht. Vervolgens werd de productiecyclus van de productie doorgelopen. Te beginnen bij de hoogovens, waar de ijzererts wordt gesmolten, vervolgens de gieterij, waar grote plakken staal worden geproduceerd. Bij de warmwalsband worden de juiste materiaaleigenschappen aan een plak staal gegeven, door middel van de juiste walsbehandeling en afkoelingstrajecten. En indien de klant dat wenst, wordt er nog een laagje zink toegevoegd aan de rol staal.

  De gigantische productielocatie en extreme omstandigheden, maakten het een zeer boeiende ervaring en excursie. Als kers op de taart had de Excursie Commissie in de avond ook hun Locatiebekendmaking voor de buitenlandreis, die direct dezelfde avond vol zat.

  Case Eriks
  Vrijdag 16 maart is de Business Tour and Case Committee samen met een groep enthousiaste Olifanten op bezoek geweest bij Eriks! Na een interessante inleiding over het bedrijf, hebben wij een rondleiding gekregen door de vestiging in Rotterdam. De vestiging Flow Control beslaat een enorme oppervlakte en biedt vanuit Rotterdam snelle oplossingen voor allerlei industrieën. Na de lunch is er gewerkt aan een case waarin de verschillende groepen een advies moesten schrijven voor de overgang op een nieuw inventory management systeem, SAP. De groepsleden van het winnende team werden allemaal verrast met een VR-bril. De dag werd afgesloten met een borrel waarbij nog even kon worden nagepraat met een aantal werknemers. Eriks is een bedrijf dat nog weinig naamsbekendheid geniet in Delft maar is, mede ook door de enorme doorgroeimogelijkheden, een perfecte werkgever voor de technische student!    

 • Het Leeghwater kantoor zal gedurende de periode van 5 april tot en met 16 april gesloten zijn in verband met een verbouwing. Mocht je nog vragen hebben of boeken nodig hebben, kom dan voor die tijd naar het kantoor. Gedurende dezezelfde periode is het bestuur op vakantie en daarom niet bereikbaar voor vragen. 

 • 14 maart 2018

  Onderwijsnieuws

  Tentamentraining Sterkteleer
  Ga je deze periode Sterkteleer herkansen, wil je de stof weer even ophalen en nog wat extra oefenen? Gezelschap Leeghwater organiseert een tentamentraining voor dit vak zodat je helemaal klaar bent voor het hertentamen!

  Een oud werktuigbouwkunde student zal de trainingen geven. Elk onderwerp komt aan bod, waarbij eerst de stof kort herhaald wordt en er daarna kan worden geoefend aan opdrachten zoals je die in het tentamen zou kunnen verwachten. Deze opdrachten worden daarna gezamenlijk besproken.

  De training wordt twee keer gegeven, namelijk op donderdag 29 maart en woensdag 4 april, dus je kan zelf bepalen of je de training graag vlak voor het tentamen volgt of iets eerder. Schrijf je hier in.

  Nationale Studenten Enquête
  De enquête is inmiddels gesloten en meer dan 270.00 studenten uit heel Nederland hebben hun mening gegeven over hun studie en onderwijsinstelling. De resultaten zullen op 24 mei per opleiding bekend gemaakt worden op studiekeuze123.nl Ook zullen de resultaten teruggekoppeld worden aan de onderwijsinstellingen.

 • 28 februari 2018

  Onderwijsnieuws

  Workshop studie(her)keuze
  Ben je gestart met je studie aan de TU Delft, maar heb je twijfels of je in de juiste studie zit? Weet je al dat je wilt switchen, maar weet je niet welke opties je nu hebt? Op 13 en 26 maart zal er een workshop studie(her)keuze gegeven worden. Aanmelden kan op Brightspace door naar ‘collaboration -> groups -> available groups’ te gaan.

  Boekenmarktplaats Gezelschap Leeghwater
  Wil jij je boeken van de tweede periode verkopen of ben je opzoek naar de boeken voor het derde kwartaal? Kijk eens op de boekenmarktplaats van Gezelschap Leeghwater, www.leeghwater.nl/boekenmarktplaats. Hier kan je namelijk wat geld terugverdienen voor je boeken of boeken overkopen van medestudenten.

  Maart Master Maand
  Ben je bijna klaar met je bachelor, maar heb je nog geen idee welke master het beste bij je past? Kom dan naar de 3mE Maart Master Maand. Vanaf 12 tot en met 29 maart zijn er in de lunchpauzes voorlichtingen van 45 minuten over een masteropleiding. Iedere master of track binnen de faculteit komt aan bod.

  Bekijk het rooster op 3me.tudelft.nl/mastervoorlichting en meld je aan voor de presentaties over jouw interessegebieden. Als je aangemeld bent, staat er een lunch voor je klaar bij collegezaal A.

  Wil je informatie over een master aan een andere faculteit dan 3mE? Kom dan naar het TU Delft Master Event op donderdag 15 maart. Meer informatie en aanmelden: masterevent.tudelft.nl.

 • 15 februari 2018

  Onderwijsnieuws

  Boeken Q3
  Sinds afgelopen maandag zijn de boeken voor Q3 weer beschikbaar. Boeken voor Signaalanalyse, Kansrekening & Statistiek, Dynamica en Lineaire Algebra zijn deze periode dus te verkrijgen op het Leeghwater kantoor!

  Whatsapp
  Vanaf heden kan je met een vraag, opmerking of klacht over het onderwijs, de faculteit en dergelijke ook bij ons terecht via de WhatsApp! Je kan ons appen op 015 278 6501 en we zullen je zo snel mogelijk te woord staan.

  NSE
  De Nationale Studenten Enquête is dé kans om je mening te geven over je studie. De resultaten van deze enquête worden teruggekoppeld naar de universiteit en met deze feedback wordt dan aan de slag gegaan. Check dus snel je mail voor de link of ga naar nse.nl voor toegang.

  Kwaliteitszorgenquête
  Een andere enquête die direct bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs is de kwaliteitszorgenquête. Deze staat na de laatste tentamens twee weken open, zodat jij specifiek je feedback kan geven over de vakken die je gevolgd hebt. Deze feedback is erg waardevol voor de docent en het onderwijs, dus bekijk je mail voor de link naar de enquête.

  Maart Master Maand  
  Ben je bijna klaar met je bachelor, maar heb je nog geen idee welke master het beste bij je past? Kom dan naar de 3mE Maart Master Maand. Op verschillende dagen in maart zijn er in de lunchpauzes voorlichtingen van 45 minuten over een masteropleiding. Iedere master of track binnen de faculteit komt aan bod.

  Bekijk het rooster op 3me.tudelft.nl/mastervoorlichting en meld je aan voor de presentaties over jouw interessegebieden. Als je aangemeld bent, staat er een lunch voor je klaar bij collegezaal A.

  Wil je informatie over een master aan een andere faculteit dan 3mE? Kom dan naar het TU Delft Master Event op donderdag 15 maart. Meer informatie en aanmelden: masterevent.tudelft.nl.

 • Inmiddels is de Lustrumweek voorbij. Het was een groot succes, alle activiteiten en lezingen waren druk bezocht. We hebben al ontzettend veel positieve reacties ontvangen. In de vakantie heeft het bestuur genoten van haar welverdiende rust, zodat het nieuwe jaar weer vol goede moed gestart kan worden. Inmiddels zijn we al weer in de derde week van het nieuwe jaar en hebben we een aantalactiviteiten achter de rug. 

  Opname 'Weet ik Veel'
  Met een grote groep Olifanten zijn we aanwezig geweest bij de opname van de eerste aflevering van een nieuw seizoen 'Weet ik veel'. De kennisquiz gepresenteerd door Linda de Mol. In dit programma worden drie BN'ers getest op hun kennis. Ondertussen doen alle studenten in de zaal ook mee. In de finale ronde speelt de beste BN'er om geld. Dit geld gaat naar een goed doel. Als hij/zij dan drie fouten maakt neemt de student die het best gescoord heeft het stokje over. Deze speelt nog meer geld bij elkaar voor het goede doel en neemt zelf ook een zakcentje mee naar huis. Het was een gezellige boel en we hebben maar weer bewezen wat een ijzersterk geheugen Olifanten hebben. Ben je benieuwd wie er uiteindelijk met een zak geld naar huis is gegaan en hoe we het gedaan hebben? Kijk dan op zaterdag 20 januari naar de uitzending! 

  Diës receptie van de TU
  Afgelopen vrijdag was de diësreceptie van de TU. Hier werd de nieuwe rector, Tim van der Hagen, ceremonieel geïnstalleerd. Vervolgens heeft hij het beleid voor de komende zes jaar gepresenteerd in een ludieke presentatie. 

  Algemene leden vergadering 2 
  De tweede algemene leden vergadering verliep soepel. Een groot aantal commissies is probleemloos geïnstalleerd. De sfeer was ontzettend goed en we zijn achteraf gaan eten met de aanwezigen. Mocht je de notulen willen inzien, stuur dan een mail naar secretaris@leeghwater.nl. 

  Commissie Interesse Borrel 
  Gister avond was al weer de interesse borrel voor de februari commissies. Heb je deze nou gemist? Niet getreurd, kom even langs op kantoor om je interesse aan te geven of stuur een mailtje naar secretaris@leeghwater.nl! 

 • 12 december 2017

  Lustrumweek

  Vrijdag 15 december is het zover en bestaat de oudste studievereniging van de Benelux officieel 150 jaar! Deze gebeurtenis laten wij niet zomaar aan ons voorbij gaan. We luiden dit dan ook in met het Lustrumgala - 150 jaar Leeghwater. Onder genot van de deuntjes van de Groover Big Band, Phoenix Funk Foundation, DJ PJ en een knallende vuurwerkshow om 00.00 zullen wij ons lustrum feestelijk openen.

  Automotive dagDe week die daarop volgt bestaat uit vier dagen, op de maandag is de Automotive dag. Op deze dag zal in de lunch de Lunchlezing van Pal V, over vliegende auto's met een gratis broodje Leo bij inschrijving, plaatsvinden. In de middag racen we door naar de Lustrumlezing van Carice Cars over Elektrische klassieke auto's met gratis borrel bij inschrijving. Ook zal als voorproefje voor de winterdag deze hele dag al een ijsbaan op het voorplein van de Faculteit 3mE liggen. Voor schaatsen zijn gezorgd, dus kom een rondje wagen!

  Genoeg van alle auto's? Tijd voor wat winterpret! Op de Winterdag zal de gehele dag het winterplein op het voorplein aanwezig zijn. Kom dus een rondje wagen op de ijsbaan en lekker opwarmen met een warm drankje bij Quooker of gratis broodjes Unox halen! Genoeg van alle kou? Kom dan naar de Lustrumlezing over Cyberwar met gratis borrel bij aanmelding via Facebook en drink achteraf met ons een paar lekkere biertjes in de Hal bij de de Hoofdingang van 3mE.

  Het is woensdag tijd om van dat winterdipje af te komen en daarom staat deze dag in het teken van de zon! Op de Zomerdag kun je de gehele dag lekker in onze lounge bijkomen met een gezond sapje. Om 17:00 gaat 't Lagerhuysch open en niet veel later begint de Zomer BBQ. Door een leuke sponsoring van Grolsch komt, voor slechts 3,- euro, een professionele cateraar voor jou lekker barbecueën. En laat dit nu een goede bodem zijn voor het Zomerfeest, neem je zwembroek mee, want er zullen limbo-wedstrijden, hottubs en andere zomerse activiteiten zijn!

  Tot slot is het tijd om de kerstvakantie in te luiden met tot slot op de donderdag, de Leeghwaterdag. Op deze dag bieden wij iedereen een goede brunch aan. Dan is het goed gevulde lunchpauze, het is namelijk tijd voor een lekker stuk gebak. Als kers op de taart zal de Kalender Commissie in de lunchpauze hun Vrouwenkalender presenteren, waarna er de mogelijkheid is om van alle modellen een handtekening te scoren. Vervolgens zal de Symposium Commissie hun thema en locatie onthullen. Zijn we dan al klaar voor de week? Nog niet! Vanaf 17:00 is er een afsluitende borrel met als belangrijk hoogtepunt, het Tafelvoetbaltoernooi. Er liggen mooie prijzen te wachten, dus schrijf je in!

VIRO
Talenture

Realisatie: verenigingenweb