view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Junior bouwfysica en akoestiek

Bedrijf
Arcadis
Type
Job
Locatie
Nederland
Sector
Overig
Website
http://www.werkenbijarcadis.nl

Omschrijving

Ben je een enthousiaste, leergierige junior engineer op het gebied van bouwfysica en akoestiek en wil je meewerken aan smaakmakende projecten van Arcadis Building Services Asset Consultancy (BSAC)? Dan komen wij graag met jou in contact.

Wat ga je doen?

Als junior engineer bouwfysica en akoestiek maak je onder begeleiding berekeningen en de daarbij horende rapportages met betrekking tot bijvoorbeeld: bouwfysische aspecten van gebouwen zoals daglichttoetreding en bezonning, thermische en hygrische eigenschappen, akoestiek, geluidsisolatie,  omgevingslawaai, brandcompartimentering en veilig vluchten. Het opstellen van een programma van eisen en het toetsen aan het bouwbesluit behoort eveneens tot je werkzaamheden. Daarnaast wordt je ook ingezet op het gebied van gebouwinstallaties bijvoorbeeld bij EPC berekeningen, duurzame energieconcepten en gebouwsimulaties. Uiteindelijk ontwikkel je door naar de rol van een adviseur die zelfstandig projecten uitvoert binnen multidisciplinaire projectteams.
 
Het profiel 
Onze ideale kandidaat beschikt over een gezonde drive gecombineerd met ambitie en enthousiasme om zichzelf te ontwikkelen binnen het vakgebied.  De volgende gedragskenmerken spelen een nadrukkelijke rol bij het uitoefenen van deze functie:
Leergierig: Je wil het vak goed doorgronden en gaat een nieuwe uitdaging hierin of onbekende materie niet uit de weg.
Zelfstandig: Je bent in staat om een technisch vraagstuk te beoordelen en een eerste aanzet tot aanpak op te zetten, die je dan bespreekt met een senior specialist.
Communicatief: Je kan je eigen werkzaamheden en uitkomsten van ingewikkelde berekening goed overbrengen naar je begeleider of teamlid zowel mondeling als in een rapportage.
Creatief: Je komt met adequate creatieve oplossingen, ook als deze niet voor het oprapen liggen.
Technisch onderlegt: je beschikt over basiskennis op het gebied van bouwfysica en akoestiek.
Enthousiast: je houdt van afwisselend werk want elk project kent weer andere uitdagingen en vraagstellingen. Je vindt het leuk om je te verdiepen in nieuwe onderwerpen en je kennis in te zetten in multidisciplinaire projecten van Arcadis.

Jouw perspectief heb je voor een groot gedeelte zelf in de hand. Je krijgt veel vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheid om de rol van projectleider/adviseur op niveau te bekleden. We streven ernaar om de medewerkers perspectief te bieden om zichzelf zakelijk en persoonlijk te blijven ontwikkelen.

Wat vragen wij?

  • Je hebt een hbo of universitair werk- en denkniveau, verkregen door een opleiding bouwkunde, natuurkunde of werktuigbouwkunde of gelijkwaardig verkregen door werkervaring.
  • Je bent schoolverlater of hebt al enkele jaren werkervaring in een vergelijkbare rol.
  • Je bent analytisch sterk en hebt affiniteit met het opstellen van rapportages en hebt basiskennis van tekenpakketten zoals Autocad, Revit of sketchup. Verder heb je ervaring met bouwfysische en akoestische rekenprogramma’s of wil hier ervaring in opdoen.
  • Je bent flexibel en hebt een klantgerichte en dienstverlenende instelling.
  • Je bent in staat de vraag achter de vraag te doorgronden om van daaruit in samenwerking met collega’s een onderzoektraject te starten en te doorlopen tot een goed einde.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden in de Nederlandse en Engelse taal.
  • Standplaats voor deze functie is in overleg. Het team opereert vanuit Rotterdam, Maastricht, Den Bosch en Amersfoort.

Wat bieden wij?

Arcadis is de leidende wereldwijd opererende ontwerp- en consultancyorganisatie op het gebied van de natuurlijke en gebouwde omgeving. Met de toepassing van onze diepe marktsectorkennis gecombineerd met ontwerp, consultancy, engineering, project- en management diensten werken we samen met onze klanten aan uitzonderlijke en duurzame resultaten. Daarmee is Arcadis toonaangevend op het gebied van duurzaamheid binnen onze sector. Ook ontplooien we veel initiatieven als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Wij bieden onze mensen volop ruimte voor vernieuwende ideeën en goede ontwikkelings- en opleidingsmogelijkheden alsmede marktconforme arbeidsvoorwaarden. Op onze website vind je meer informatie over ons bedrijf.

De primaire verantwoordelijkheid voor ontwikkeling ligt bij jou als professional. Binnen Arcadis zijn er vele mogelijkheden, kansen en richtingen om jezelf te ontwikkelen. Daarnaast zijn leidinggevenden voortdurend bezig om een fijne werkomgeving te creëren met als doel eenieder vanuit zijn/haar kracht en talenten te laten groeien.

Heb je vragen?

Voor nadere informatie kun je contact opnemen met Jochem Beltman, recruiter, via telefoonnummer +31 (0)6 2706 0553 of via jochem.beltman@arcadis.com. Wij ontvangen graag jouw CV en brief via de sollicitatiebutton in de vacature op www.werkenbijarcadis.nl.

Uitzend-, detacherings- en W&S-bureaus hoeven niet te reageren, acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer

VIRO
PPMselect

Realisatie: verenigingenweb