view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

De verenigingskalender

 • Eerstejaars Interesse Lunch

  Ben jij eerstejaars en wil jij commissie bij Gezelschap Leeghwater doen? Kom dan naar de Eerstejaars Intresse Lunch en maak kennis met alle commissies die Leeghwater te bieden heeft!

 • Jaarboek uitreiking

  Het is eindelijk zover, op woensdag 19 september zal tijdens de Lagerhuysch borrel het Jaarboek van het 150ste jaar van Leeghwater worden uitgereikt.Als je een Jaarboek komt ophalen, zal die vergezeld worden door een biertje en een berichtje van de redactieleden. Kom dus vooral langs tijdens de borrel en spot jezelf in een van de vele foto's in het boek!

 • Commissie Interesse Borrel

  Wil jij een commissie bij Gezelschap Leeghwater doen? kom dan naar de interesse borrel en maak kennis met alle commissies die Leeghwater te bieden heeft!

 • Delftse spelletjes avond

  Tijdens de Delftse spelletjesavond worden onder het genot van een biertje en een bitterbal de nodige kaart- en dobbelspelletjes gespeeld die handig van pas kunnen komen in je studententijd! Neem dus je hele project- of Oweegroep mee om een avondje lekker te ontspannen. Voor een klein bedrag van 2 euro kan jij erbij zijn en krijg je ook nog eens 2 biertjes. 

 • Pubquiz

  Hé Olifant!

 • Lunchlezing ASML

  Wil jij weten wat de techniek is achter het maken van chips op een schaal kleiner dan de dikte van een haar?

 • Slagtandfeest Saturday Night Fever

  Heb jij je practicum systeem en regeltechniek ook nooit gehaald? Krijg jij je arduino maar lastig ingeregeld? Heb jij ook geregeld last van burn-outs? Om al deze redenen hebben wij een Olifantastisch Slagtandfeest voor jou geregeld! 

  Direct na het Lagerhuysch themafeest stiften we door naar Café Verderop. Entree is gratis, outfit verplicht.

  Tot woensdag!


  P.S. Vergeet vooraf de regelementen niet te lezen.

 • Excursie Thales

 • Dagrally 2018

  Lieve autofanaten, chauffeurs, navigators, mascottes en escaleerberen, 

  Na het succes van de Weekendrally van afgelopen juni, zal de vijftiende Rally commissie weer een prachtige dagrally neerzetten. Wederom in het thema Fantum of Solace. Schrijf jou en je team snel in want alleen dan kunnen jullie er ook bij zijn. Leg de Shulties vast lauw, want de mooiste activiteit van het jaar komt er weer aan!

  Skrrt skrrt, Rally 15

 • Lunchlezing Alliander

  Wil jij alles te weten komen over energie distributie en wat voor een enorm netwerk daar bij komt kijken?

 • de grote StuCo-kroegentocht

  StuCo 150 zal als laatste activiteit een grootse kroegentocht langs verschillende Delftse cafées houden! Jong en oud krijgen voor 3 euro, vijf heerlijke speciaalbiertjes van ons. Escalatie gegarandeerd. Het thema is Halloween: niks te frezen! Schrijf je dus snel in!

 • ChickaCo Outdoor Lasergamen

  Ben jij je studieboeken al helemaal zat en wil je een goede reden om even iets anders te doen? Heb je ook zin om met een groep chicks te chillen? Ga mee lasergamen!

 • Algemene Ledenvergadering

  Kom allemaal naar de eerste ALV van dit jaar!

  De agenda is als volgt:
  1.Opening
  2.Agenda
  3.Notulen Jaarvergadering d.d. 6 september 2018
  4.Mededelingen
  5.Decharge ChickaCo 150
  6.Decharge LoCo 150
  7.Decharge StuCo 150
  8.Installatie FuCo 151
  9.Installatie Mechnificent 151
  Pauze
  10.Decharge LustrumCo 150
  11.Decharge BTCC 150
  12.Installatie V.I.T. 151
  13.Decharge LuReCo 150
  14.W.v.t.t.k.
  15.Rondvraag
  16.Sluiting

 • Onthulling Technische Uiting

  Het is jullie vast opgevallen dat er afgelopen week een vreemd object in de vijver is geplaatst. Dit mysterieuze object wordt op 19 oktober rond 17:00 onthuld. De onthulling zal een feestelijk moment worden voor de hele faculteit. Jij bent hier toch ook bij? 

 • Commissielunch

  Kom lekker lunchen in 't Lagerhuysch met je nieuwe, of oude commissie! Schrijf je in vóór 24 oktober 09:30. Het bestuur zal een heerlijke gratis lunch verzorgen. 

 • Statica Tentamentraining 1

  Wil je goed voorbereid aan je Statica tentamen beginnen? 
  Schrijf je dan nu in voor deze tentamentraining! Alle stof zal behandeld worden en er zullen oefenopgaven gemaakt worden. 

  Kun je de 25ste niet? Schrijf je dan in voor de Statica Tentamentraining 2 op 30 oktober. 

 • Statica Tentamentraining 2

  Deze tentamentraining zit helaas vol!

  Wil je goed voorbereid aan je Statica tentamen beginnen? 
  Schrijf je dan nu in voor deze tentamentraining! Alle stof zal behandeld worden en er zullen oefenopgaven gemaakt worden. 

  Kun je de 30ste niet? Schrijf je dan in voor de Statica Tentamentraining 1 op 25 oktober. 

 • Studieontbijt

  Omdat de eerste tentamenweek in zicht komt, en wij iedereen nog net iets meer willen motiveren om vroeg te komen studeren, zullen we in het Leeghwater op 1 november gratis ontbijtjes uitdelen. Kom daarom tussen 9:00 en 9:30 je croissantjes en fruit halen! Zet jezelf even op aanwezig op facebook, dan weten wij hoeveel we moeten inslaan. Wees er vroeg bij want op = op. 

 • Lunchlezing NRG

  Wil jij alles te weten komen over nucleair technologisch onderzoek en alles wat daar bij komt kijken?

 • Excursie Moba

  Ga mee op de tweede excursie van dit jaar en zie hoe Moba bijzonder innovatieve oplossingen in het sorteren binnen de eierindustrie vindt! 

 • EOC Bierpongtoernooi

  Zin in wat onstpanning na de tentamens? Ben je een held in beerpongen? Kom dan de eerste woensdag na de tentamens naar het Lagerhuysch en ga voor de prachtige prijs!

 • Lunchlezing Prodrive

  "Prodrive Technologies is the place where students can grow into abitious technology-driven experts. Our company has around a 1000 employees of which approximately 20% are students!
  Our innovative company believes in the power of the new generation and knows that it’s important to keep a fresh mind when it comes to innovation. Next to being young of mind, we welcome new talent with open arms. The average age of our employees is 28, which does not come as a surprise since 33% of our workers are younger than 25.
  We embrace students in our working culture by giving you lots of responsibilities and guiding you in your growth plan. As a student there are a lot of different options for you to join us and we accept students from all studies you can think of."

  More info at https://prodrive-technologies.com/

 • Ouderdagen

  LET OP: DE OUDERDAGEN ZITTEN VOL!

  Beste eerstejaars studenten en ouders,

  Op 21, 22 en 23 november zullen de ouderdagen voor eerstejaarsstudenten weer plaatsvinden. Elke dag zal vanaf 12:30 zal een leuk programma klaar staan om alles te weten te komen over de faculteit, de studie Werktuigbouwkunde en Gezelschap Leeghwater. Er zullen onder andere een backstage tour, koffiemomentje, rondleiding en een paar korte presentaties zijn, waarna we elke dag afsluiten met een borrel en hapjes in het faculteitscafé 't Lagerhuysch. 

  Het is alleen mogelijk om je voor één van de drie dagen aan te melden.

 • EOC Pubcrawl

  Kom gezellig mee met de eerstejaars kroegentocht. We zullen alle bekende faculteitscafés aandoen  op de campus. Het belooft een spetterende avond te worden, neem dus al je vrienden, projectgenoten en je oweegroep mee op deze olifantastische tocht. 

 • Lunchlezing Essity

  Altijd al gepeinsd over hoe het komt dat onze hedendaagse hygiëne zo goed is? Of is het je juist nog nooit te binnen geschoten?

 • Commissiekennismakingsdiner

  Leer samen met je commissie, alle andere commissies kennen onder het genot van een overweldigend buffet en vele biertjes!

  Erna verplicht door naar het Slagtandfeest!

 • Slagtandfeest All I Want For Christmas Is Fant

  Dit Slagtandfeest is vol in het kerstthema! Trek je kersttrui aan, parkeer je slee voor de Ciccionina en daag de kerstman (jazeker, hij is aanwezig) uit voor een ware dancebattle.
  Entree is gratis, bier is €2,- en de dj's staan al te popelen. Dus neem je projectgroep, huisgenoten, jaarclub en sneeuwpop mee en bereid je voor op een waar winter wonderland.

 • Bierproeverij De Koperen Kat

  Hou jij wel van een lekker biertje? En ben je benieuwd of hier in Delft een goed bier wordt gebrouwen? Ga dan met ons mee naar Stadsbrouwerij De Koperen Kat en geniet van 4 lekkere speciaal biertjes tijdens onze bierproeverij.

 • Movie Night High School Musical

  Maandag 3 december wordt voor de meiden van WB en MT een movie night met de High School Musical drinking game georganiseerd! Leer al je 
  vrouwelijke medestudenten kennen onder het genot van een drankje en een leuke film, waarna de avond wordt afgesloten met karaoke! 

  Prijs is €5,- en hier zitten heerlijke cocktails en een live popcornmachine bij.

 • Lunchlezing TNO

  De Nederlandse industrie hoort bij de wereldtop. Onze industrie, haar toeleveranciers en gerelateerde (ICT-)diensten leveren een belangrijk aandeel in onze export (80%) en creëren hoogwaardige werkgelegenheid. Innoveren is noodzakelijk om die positie te behouden én om aan maatschappelijke uitdagingen te werken en de maatschappij zo verder te ontwikkelen. TNO ziet het als haar taak om bij te dragen aan de vernieuwing van de industrie door verdere ontwikkeling en inzet van sleuteltechnologieën. Deze technologieën zijn belangrijke bouwstenen om onder andere doelstellingen rond klimaat en energie te kunnen realiseren.

 • Algemene Ledenvergadering 2

  Algemene Ledenvergadering 2

  Meer informatie volgt. De agenda zal worden rondgestuurd in de e-mail naar alle leden.

 • WeetikVeel

  - DEZE ACTIVITEIT IS VOL-

 • Lunchlezing Van Oord

  Op 11 december komt Van Oord een lezing geven in de lunchpauze, Van Oord is gespecialiseerd in diverse Offshorewerkzaamheden. Denk hierbij aan het creeëren van nieuw land, zoals de Tweede Maasvlakte, maar ook de installatie van complete windmolenparken ligt binnen de portefeuille van dit bedrijf. Kom onder het genot van een gratis broodje Leo luisteren naar de indrukwekkende projecten die deze multinational gerealiseerd heeft.  

 • Dies excursie Efteling UITVERKOCHT

  - UITVERKOCHT -

 • Dies excursie Efteling EXTRA

  ~UITVERKOCHT~

 • Dies Viering Stunt

  Ben jij ook benieuwd naar wat er gaat gebeuren op de faculteit maandag 17 December?

 • Dies faculty laserbattle

  - INSCHRIJVING GESLOTEN -

 • Dies Trampoline Park

  Sta jij ook te springen om mee te gaan naar het trampoline park?

 • Commissielunch 2

  Kom tussen het studeren door genieten van een lekkere lunch. 

 • FuCo Surfreis

  Dit jaar gaat Gezelschap Leeghwater in de februarivakantie afreizen naar het prachtige Tagazhout in Marokko om daar een weeklang te gaan surfen. Samen met je studiegenoten een weeklang ontstressen van de tentamenperiode in de blauwe oceaan bij 23 graden. De reis is volledig verzorgd wat betekent dat vliegtickets, surflessen, materiaal, accomodatie, excursies en eten zijn inbegrepen en dat voor slechts 529 euro. Klinkt jou dit als muziek in de oren? Schrijf je dan snel in, de aanbetaling kost slechts 55 euro.

 • Lunchlezing Philip Morris International

  Philip Morris International is een van meest succesvolle bedrijf binnen de tabaksindustrie en eigenaar van de populairste sigarettenmerken. Zij hebben ervoor gekozen om in de toekomst geen sigaretten meer te maken. In plaats daarvan investeren ze in het onwikkelen van alternatieve, minder schadelijke producten om sigaretten te vervangen. Wil je weten hoe ze dit gaan doen? Schrijf je dan in voor de lunchlezing van PMI! 

 • Bowlen (schakelstudents only)

  *Let op: Deze activiteit alleen voor (oud)schakelstudenten!*

  Met veel vreugd organiseren wij het eerste officiële schakelevenement, bowlen! Zowel huidige als oud schakelaars zijn welkom op dit gezellige evenement. De perfecte manier om te vieren dat de zware maar succesvolle tentamenperiode weer achter de rug is.

 • Commissie Interesse Borrel 2

  Niet alleen in september worden er nieuwe commissies gevraagd, maar ook in februari. Lijkt het jou leuk om een februaricommissie zoals Mechnificent of de Dies Commissie te doen? Kom dan naar de interesseborrel met gratis bier en snacks!

 • Bestuursvoorlichting borrel

  Op 14 februari zal er een borrel plaatsvinden met alle informatie die je je maar kan bedenken over het doen van een bestuursjaar bij Gezelschap Leeghwater. Onder het genot van gratis biertjes, hapjes en informatie zal van alles worden verteld. Niet alleen over het doen van een bestuur in het algemeen, maar ook elke functie binnen het bestuur zal nog eens worden toegelicht. Wil je nu alvast meer informatie? Kijk dan in je emailbox of stuur een berichtje naar voorlichting@leeghwater.nl

 • Sushi workshop (girls only)

  Houd jij ook zo veel van sushi? Kom dan met al je (vrouwelijke) studiegenootjes op maandag 18 februari (17:30 - 22:00) naar de sushi workshop! Maak kennis met de Japanse keuken onder begeleiding van een professionele sushi chef. We leren onder andere maki sushi, ngiri sushi en california rolls maken, onder het genot van een heerlijk wijntje. 
  En het mooiste is dat het gewoon hier in 't Lagerhuysch is!
   

 • Lunchlezing Sioux ~VOL!~

  ~Deze lezing is helaas helemaal vol! Wil je voortaan een plekje bij de lezingen? Schrijf je dan tijdig van tevoren in!~

 • Excel cursus

  Heb jij ook wel eens moeite met de tabellen in Excel? Of wil je gewoon je Excel skills verbeteren? Kom dan naar de Excel cursus en leer hoe je nog meer uit Excel kan halen. Zo word je een echte Excel Koning!

 • Mechnificent 2019: Release the Stress

 • Lunchlezing NS ~VOL~!

  ~VOL!~

 • Lezing Frank Jol

  Frank Jol maakt al ruim 20 jaar protheses, ortheses en zitvoorzieningen voor topsporters en atleten. Hij gelooft erin dat mensen met een beperking een actief en volwaardig leven kunnen leiden en dat een actief leven toegankelijk is voor iedereen. Wil je meer weten over hoe je protheses ontwerpt en maakt? Schrijf je dan snel in voor deze lezing door op de onderstaande knop te klikken!

 • Pokertoernooi

  Neem jij dikke cash mee naar huis van het Leeghwater Texas Holdem Pokertoernooi? Met een inleg van €5 strijd je tegen andere poker legends in het zaaltje tegenover het Lagerhuysch voor de titel van Pokermaster en een grote pot met geld. Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plek!

 • Slagtandfeest

  Zin in gezelligheid? 6 maart is de tijd voor jou om te GLOWEN. Je bent dan welkom op de Thor boot om een biertje te doen, munten vanaf €1,60. Inloop is vanaf 21:30 en GRATIS entree. Zet 'm alvast in je agenda!
  Dresscode: zwart

 • Business Tour Weekend

  Op donderdagochtend zal de Business Tour 2019 vertrekken met vijfentwintig enthousiastelingen!

 • Lunchlezing Bayards

  Bayards solutions in aluminium, is een van 's werelds vooraanstaande alumnium constructie bedrijven. De industrieën waar ze actief zijn erg divers. Zo doen ze veel in de scheepsbouw, offshore, maar ze maken ook een deel van de militaire voertuigen van defensie. Ook maken ze veel constructies in de architectuur en hebben ze meer dan 500 helicopterdecks geïnstalleerd. Ze kunnen je hier nog veel meer over vertellen en dat doen ze graag op drie maart, schrijf je dus in voor de lunchlezing van Bayards! 

 • Optomechatronics lunchlezing Delmic

  Ben jij geïnteresseerd in de high tech industrie?

 • Bedrijven Innovatie Diner ~VOL!~

  ~Helaas is het bedrijven innovatie diner vol. Er zal nog een 2e diner komen eind mei dus houd de website in de gaten!~

 • Liftwedstrijd

  Na de succesvolle eerste liftwedstrijd vorig jaar, zal er ook dit jaar weer een liftwedstrijd plaatsvinden! Dit jaar zullen wij onszelf naar de fantastische studentenstad Leuven liften. Schrijf je dus snel in met je team van 2 of 3 olifantjes om mee te doen aan de spannendste wedstrijd van het jaar!

 • Career Week Leeghwater

  Van 18 tot en met 21 maart zal de Career Week plaatsvinden. Deze week staat helemaal in het teken van jouw professionele vaardigheden en carriere. Er zullen verschillende trainingen en lezingen worden gegeven en daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om LinkedIn foto's te laten maken of een CV check te laten doen! 

 • Career Week: Openingslezing Red Teaming

  Hacken gebeurt tegenwoordig niet alleen in cyberspace maar ook fysiek. Om bedrijven voor te bereiden op dergelijke aanvallen, zet Deloitte ‘Red Teaming Operations’ in, gecontrolleerde aanvallen van binnen uit, om het bedrijf klaar te maken voor een eventuele echte aanval.

 • Career Week: Lezing Ondernemerschap

  Wat is de rode draad tussen een studie Werktuigbouwkunde, financieringen bij een bank, strategie bij McKinsey en daarna een eigen bedrijf?
  Tarique Arsiwalla vertelt over zijn overwegingen in loopbaankeuzes en hoe hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf Protix heeft opgericht.

 • Career Week: LinkedIn Training

  LinkedIn is hét sociale media platform voor carrière, maar hoe kun je hier het beste gebruik van maken? Leer alles over hoe jij LinkedIn kan gebruiken voor jouw carrière en hoe jij het meeste haalt uit je connecties tijdens deze LinkedIn training van YER. 

 • Career Week: Lezing Consultancy

  Wil jij als Werktuigbouwkundige in de consultancy werken en ben je benieuwd hoe je in deze sector terecht komt? Kom dan naar deze lezing over consultancy van the Inside Coach! 

 • Career Week: Stressmanagement Training

  Steeds meer studenten hebben last van stress door de hoge studielast en de prestatiedruk. Het belangrijk te weten wat stress is, waar het vandaan komt en hoe je hier effectief mee om kunt gaan. Wil jij antwoord op deze vragen? Kom dan naar de interactieve Stressmanagement training, gegeven door de studieadviseur Evert Vixseboxse en leer alles over hoe jij je stress hanteerbaar kan maken!

 • Career Week: Salarisonderhandeling Training

  Wil jij graag iets meer geld verdienen, maar weet je niet goed hoe je erover moet beginnen? Jack van Minden van Psycom kan je er alles over vertellen! 

 • Careerweek: Sollicitatietraining

  Kom naar de sollicitatietraining van Talenture en leer alle tips & tricks van het solliciteren! 

 • Pubquiz (Schakelstudents only)

  Dat we allemaal (heel goed) weten hoe je de Taylor reeks van een sinus op stelt is nu wel duidelijk. Maar hoe is jullie algemene kennis buiten al deze technische vakken? Wat weten jullie van muziek, landen en personen? How strong is your meme game? Zijn we allemaal wereldwijs of gaan we er kei hard onderuit als iemand ons iets vraagt over de presidenten van Amerika?

 • Excursie Houdijk

  Wat kun je als Werktuigbouwer allemaal doen? Je dacht waarschijnlijk niet direct aan koekjesfabrieken!

  Voor de afgelopen 40 jaar is Houdijk in de koekjeswereld één van de grootste geworden met hun apparatuur, besturing en systeem- en regeltechniek. Deze expertise voor de diverse toepassingen en producten zijn te vinden bij grote koekjesfabrikanten als Verkade en Oreo. Schrijf je in en kom erachter wat je als Werktuigbouwer bij Houdijk kunt doen.

  Let op: neem je OV mee!

 • Paintball ~VOL~

  Ben jij een echte teamspeler? Ben jij voor niemand bang? Kom je bewijzen tijdens de epische paintball activiteit. Samen met een kleine groep olifanten zullen we ontdekken wie een echte strijder is.

 • Lunchlezing Arcadis

  Wil jij meer te weten komen over wat jij als werktuigbouwer bij een Engineering &design Consultant allemaal kan doen?

 • ALV 3

  Elk Leeghwater lid is welkom bij de derde algemene ledenvergadering van dit collegejaar.

 • Lunchlezing TWD

  TWD is een ingenieursbureau dat gespecialiseerd is in het creëren van op maat ontworpen gereedschappen en structuren waarmee er transport- en installatieprojecten veilig en op tijd uitgevoerd kunnen worden. TWD is te beschouwen als een echte probleemoplosser met een grondige kennis over structurele en mechanische engineering, hydro-dynamica, eindige-elementenmethoden en ontwerp voor offshore-omstandigheden.
  Naast de ontwikkeling van praktische installatiemethoden en het ontwerp van de benodigde gereedschappen, kunnen TWD-ingenieurs assisteren tijdens de inkoop-, fabricage- en mobilisatiefase. Deze aanpak stelt hen in staat om de vereiste doorlooptijden in te korten, de bijdragen van verschillende onderaannemers goed te integreren en ervoor te zorgen dat vele constructies naar behoren functioneren.

 • Commissielunch 3

  Deze gratis lunch is er voor alle commissieleden die Gezelschap Leeghwater rijk is. Sleur al je hongerige en minder hongerige commissieleden mee en geniet van een heerlijke gratis lunch en een praatje met de andere commissies.

 • Sterkteleer Tentamentraining [VOL]

  De Sterkteleer Tentamentraining zit VOL!

 • Lunchlezing Raith nanofabrication

  The art of designing high tech equipment, by combining the knowledge and skills of both physics and mechanical engineers.

 • Lunchlezing Witteveen+Bos

  Witteveen+Bos is een technisch adviesbureau dat zich vooral focust op grote civiele projecten. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerpen van oplossingen op het gebied van infrastructuur, de gebouwde omgeving, energie en milieu en deltawerken. Voorbeelden van grote projecten die zij hebben gerealiseerd zijn de Noord/Zuidlijn in Amsterdam, Diverse containerterminals op de Tweede Maasvlakte en ook ons eigen station Delft. Daarnaast houdt Witteveen+Bos zich bezig met nieuwe technieken zoals het 3D-printen met beton. Wil jij weten wat jij als werktuigbouwer kan toevogen binnen zulke grote projecten? Kom dan naar de lunchlezing met een gratis broodje Leo!

 • -VOL- Vrouwen Paasbrunch 2019 -VOL-

  In de week na de tentamens organiseert de ViT een lekkere brunch om lekker bij te komen van alle drukte en rustig te genieten van lekkere hapjes en drankjes! Om het een échte paasbrunch te maken hebben we ook eitjes om te beschilderen! Kom gezellig met je wb vriendinnen lunchen op 3mE! 

  Helaas is het niet meer mogelijk je in te schrijven.

 • Lunchlezing TNO

  De satelliet afdeling van het onderzoeksinstituut TNO komt in de lunch van 25 april vertellen over een spectaculaire nieuwe technologie: Satelliet communicatie door middel van lasers. Op deze manier kunnen satellieten veel sneller en preciezer met elkaar communiceren en informatie overdragen. Kom allemaal naar deze lunchlezing! 

 • -VOL- TNO Vrouwenbedrijvendiner 2019 -VOL-

  Op 25 april zal Gezelschap Leeghwater in samenwerking met TNO het "TNO Vrouwenbedrijvendiner" organiseren. Op dit diner zullen de expertisegroepen Building Physics & Systems, Structural Reliability en Structural Dynamics uitgelicht worden door 3 vrouwelijke engineers van TNO. Er zullen presentaties zijn en er is tijdens het diner ruimte voor gesprekken tussen de engineers en de studentes.

  Helaas is het diner vol. Je kunt je hieronder inschrijven voor de reservelijst. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht, mocht iemand zich afmelden.

 • (De week van) Lunchlezing Trekwerk

  Heb jij Trekwerk ook tijdens mechnificent gezien?

 • -VOL- Buitenlandreis 2019 -VOL-

  Ga mee op buitenlandreis met 32 bachelorstudenten door Europa! De reis is van 1 tot 7 mei en zal bijna elke dag een vet werktuigbouwkundig bedrijf bezoeken en natuurlijk veel samen eten en uitgaan. De reis zal de vele aspecten van de werktuigbouwkundige sectoren en gezellige sectoren raken. Ben jij benieuwd waar we heen gaan? Kom dan op 27 maart om 18:00 naar 't Lagerhuysch voor de thema-, locatie- en bedrijvenbekendmaking!

  De reis zal in totaal maximaal 250 euro kosten, de aanbetaling die je doet bij inschrijving is 50 euro.

  Helaas is de buitenlandreis vol. Inschrijven is dus niet meer mogelijk.

 • (De week van) Lunchlezing ASML

  Wil jij weten wat de techniek is achter het maken van chips op een schaal kleiner dan de dikte van een haar?

 • EY-Parthenon Strategy afternoon ~FULL~

  ~Deze casemiddag is alleen voor masterstudenten, for masterstudents only~

 • Commissie bedank uitje

  Schrijf je nu in voor het leeghendarische commissie bedank uitje!

 • Slagtandfeest All-Stars

  Het is weer zover! Maandag 13 mei is het laatste Slagtandfeest van het collegejaar! Met dit keer om niet te vergeten: De ALL STAR Edition. Kruip in de huid van een échte college student en bekeer je tot de brothers van the fraternity of toch de sorority sisters! Geniet van American classics en daag jouw vriend(inn)en uit voor een pot Beerpong. Entree is gratis en begint om 23:00 bij de enige echte Club Ciccio! 

  Check het facebook event voor meer info: https://www.facebook.com/events/610831569430576/

 • Lunchlezing IHC

  Royal IHC is een Nederlands bedrijf gespecialiseerd in innovatieve en efficiente machines voor de offshore industrie. Ze voeren complexe projecten uit van zee niveau tot aan de bodem van de zee. 

 • Lezing Thorium

  We moeten van kolencentrales af. Maar hoe gaan we dan stroom opwekken? Zon, wind en water kennen we allemaal. Is dat dan alles?
  Theo Wolters vertelt je over dit Delftse alternatief: kernenergie door gebruik te maken van het element Thorium. Dit alles tijdens een lezing waarbij je jezelf kan opladen onder het genot van een glaasje champagne.

 • Lunchlezing Damen

  Damen Shipyards Group is een Nederlands scheepsbouwconcern dat tot een groot internationaal bedrijf is uitgegroeid. Van defensieboten, sleepboten tot cruiseschepen, het komt allemaal voorbij varen bij Damen. Ook hebben ze een grote research en development afdeling en houden ze zich ontzettend veel met vernieuwing bezig. Zo houden ze zich bezig met het 3D-printen van scheepschroeven en nog veel meer. Kom meer te weten over dit bedrijf en kom langs voor een lekker broodje Leo! 

  Inschrijvingen gesloten maar kom vooral langs en tik een van de extra broodjes op de kop! 

 • VIT Wijnboot 2019

  Op dinsdag 21 mei organiseert de VIT een wijnproeverij op een rondvaartboot in Leiden. Voor maar 5€ krijg je een rondvaart van 1,5 uur met sommelier die ons 8 soorten wijn laat proeven. Er zullen ook hapjes zijn. Verder zullen we na de rondvaart nog uit eten gaan (included). We verzamelen om 16:00 op het station in Delft en zullen dan met de trein naar Leiden gaan. 
  Schrijf je in via: https://leeghwater.nl/nl/formulieren/vit-wijnboot-2019

 • Lunchlezing Deerns

  Deerns is een wereldwijd opererend ingenieursbureau dat met met zijn vele specialisten in dienst, ontzettend veel ideeën in de infrastructuren van gebouwen, steden en industriën, kan realiseren. Kom naar de lunchlezing van deze wereldspeler om er achter te komen wat zij onder andere doen rondom veiligheid en klimaatverandering in hun installatietechnieken, en geniet van een gratis broodje Leo!

 • - VOL- Excursie TCPM -VOL-

  DEZE ACTIVITEIT ZIT VOL, JE KUNT JE NU NOG INSCHRIJVEN MAAR KOMT DAN OP DE RESERVELIJST. WE NEMEN CONTACT MET JE OP ALS JE NOG MEE KUNT.

  Deze excursie gaat naar het ingenieurs- en adviesbureau TCPM. TCPM heeft bijvoorbeeld meegwerkt aan de Moreelsebrug bij station Utrecht Centraal en maken ze veel technische onderdelen in andere projecten. Naast een uitleg van wat zij doen als bedrijf zullen we een rondleiding krijgen over de SS Rotterdam. Hierbij zullen we een kijkje nemen in de machinekamer en de mooie zalen van de SS Rotterdam. Na afloop van de excursie is er een borrel aan boord van het schip. Ben je geintereseerd in TCPM of wil je graag een kijkje nemen op de SS Rotterdam schrijf je dan nu in voor deze excursie.

 • Lezing Vibes

  Sound and vibrations are important subjects for all engineers, with applications varying from the automotive industry to the offshore sector.
  Learn from one of the founders of VIBES.technology, a key startup company in this field, who make engineers' life easier by developing the next generation of sound and vibration engineering methods and encapsulating these in their own software suite.

 • Lunchlezing ExxonMobil 2019 ~VERZET~

  ~VERZET~

 • Weekendrally 2019

  Van 7 tot en met 9 juni vindt de weekendrally weer plaats! In dit weekend zullen we gaan scheuren in Deutschland en daar leuke, uitdagende routes gaan rijden! De weekendrally zit altijd vol, dus schrijf je snel in! 

 • Lunchlezing Thales

  Thales is marktleider op het gebied van radarsystemen. Deze vinden hun toepassing in tal van werkvelden, van defensie, lucht- en ruimtevaart tot en met transport en digitale veiligheid. Wil jij weten wat je als werktuigbouwer kan betekenen binnen dit concern? Kom dan naar de lunchlezing met een gratis Broodje Leo!

 • Algemene Ledenvergadering

  Kom allemaal naar de laatste ALV van dit jaar!

 • Beachvolleybal toernooi

  Met je voeten in het zand of met een lekkere radler in de hand, het kan allebei op 12 juni! Dan zal de StuCo weer een toernooi neerzetten, dit maal het Beachvolleybal Toernooi. Schrijf je in met een team van maximaal 4 of in je eentje (dan word je aan een team gematcht), doe mee en bemachtig de winnaarsprijs. Uiteraard zullen we met wie dat wil na het toernooi lekker een biertje drinken en een pizza'tje nuttigen in 't Lagerhuysch.

  Deelname is gratis.

 • Studieontbijt Q4

  Vanaf 9.00 op 13 juni kun je in het Leeghwater kantoor weer een gratis studieontbijtje halen. Deze keer niet met donuts, maar met een andere lekkere verassing...
  Zet jezelf op aanwezig bij het Facebook evenement en dan zien we jullie dan!

  https://www.facebook.com/events/1131331790390488/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1560115563844171

 • Commissielunch 4

  Kom tussen het studeren door naar de laatste commissielunch van dit jaar. 

 • Lunchlezing dynaflow [VERZET]

  Dynaflow Research Group is a worldwide well-respected engineering consulting firm focusing on Advanced Solutions in Engineering for complex issues. DRG provides services in all aspects of design and analysis of industrial systems, often employing advanced computing techniques like FEA and CFD. We are specialized in the advanced end of the engineering spectrum. By combining our expertise in fluid flow behavior, dynamic oscillations, FEA and CFD analysis, we solve the most technically challenging problems for our clients. Since none of our projects are the same, each project requires an open and intelligent mind. Engineers at DRG are challenged by a wide variety of technical issues in an international marketplace. With an average project duration of several months our engineers stay challenged on a daily basis. Our work typically involves a multi-disciplinary approach, a mix of theoretical and numerical analysis, creative thinking and pragmatic solutions. This effective formula has made us a respected partner of the leading engineering companies around the world.

 • BBQ Ontwerpwedstrijd *VERPLAATST NAAR LAGERHUYSCH VANAF 17:30*

  Kom allemaal naar de BBQ na de ontwerpwedtsrijd, het belooft een gezellige avond te worden met lekker eten, koude biertjes en Olifantastische hitjes! De perfecte afsluiting na een semester hard werken met je projectgroep. 

 • Schakelstudenten BBQ

  Schrijf je nu in voor de Schakelstudenten BBQ van donderdag 4 juli.

 • Laatste Kantoordag

  Kom de vakantie goed inluiden met ons op de allerlaatste kantoordag van het 151e bestuur!

 • Jaarvergadering

  Op 5 september zal de jaarvergadering plaatsvinden in het Lagerhuysch. Hier zal het 151ste bestuur uitreden en het 152ste intreden. Na de jaarvergadering zal achter het Lagerhuysch de constitutieborrel zijn. 

 • Eerstejaars interesselunch

  De eerstejaars interesselunch is hét moment om te kijken wat je allemaal kan doen bij Gezelschap Leeghwater! 

 • Lunchlezing Huisman

  Kom alles te weten over hoe Huisman een 3D geprinte haak heeft ontworpen met een trekkracht van wel 70 ton!

 • Commissie-interesseborrel

  Kom langs bij de commissie-interesseborrel om meer te leren over wat Gezelschap Leeghwater te bieden heeft. Hier kan natuurlijk ook je interesse getoond worden. Dit allemaal onder het genot van een geheel gratis borrel.

 • Lunchlezing TNO Automotive

   

 • Locatie bekendmaking Grote Reis!

  Komende zomer gaat er weer een Grote Reis plaatsvinden! De reis naar een ver land met 30 master- en eindbachelor studenten. De locatie is tot nu toe nog geheim maar deze zal 25 september onthult worden in 't Lagerhuysch!

 • Lunchlezing Alliander

  Kom naar de lunchlezing van Alliander op 1 oktober!

 • Excursie Vliegbasis

  Vliegbasis Woensdrecht is de Main Support Base van de Koninklijke Luchtmacht. Op de vliegbasis zijn 2 onderdelen gevestigd. Die zorgen voor opleidingen, meteorologische ondersteuning, logistiek en onderhoud voor de gehele luchtmacht en Defensie. Naast lesvliegtuigen van de luchtmacht gebruiken de andere vliegbases en civiele medegebruikers de vliegbasis voor training en onderhoud.

 • StuCo Kroegentocht

  Kom op 9 oktober mee op kroegentocht door het centrum van Delft met de StuCo!

 • VIT BBQ & Filmavond

  De VIT kick-off staat gepland! Leer nieuwe meiden kennen onder genot van drankjes en eten bij de barbecue. Aansluitend is de filmavond. Al met al een avond die je niet wil missen. Schrijf je nu in!

 • EOC Pubcrawl

  Ben jij benieuwd hoe de andere faculteitskroegen eruit zien in Delft? Tijdens deze pubcrawl maak je kennis met de andere faculteitskroegen onder het genot van een lekker biertje. Kijk hoe de rest alles heeft ingericht en maak een praatje met de studenten van de andere faculteiten. Lijkt dit jou leuk?

  De inschrijvingen gaan binnenkort open!

 • ALV 1

  De eerste ALV van dit collegejaar. Nieuwe commissies zullen presenteren wat zij gaan doen en oude commissies zullen presenteren hoe hun jaar is gegaan. Tot dan!

 • Commissielunch

  Doe je commissie bij Gezelschap Leeghwater? Kom dan gezellig lang op de commissielunch op 23 oktober en leer de andere commissieleden beter kennen!

 • EOC Pubquiz

  De eerste Pubquiz van het jaar komt er weer aan!

  Bij de EOC pubquiz wordt jou kennis op de proef gesteld. Ga de strijd aan samen met vrienden tegen elkaar en andere faculteiten. Weet jij alles en wil jij dit laten zien? Of hou jij gewoon van een leuke avond vol gezelligheid? 

  Binnenkort gaan de inschrijvingen open!

 • Studieontbijt

  Het eerste studieontbijt van dit jaar! Kom gezellig een gratis ontbijtje halen op het kantoor. 

 • Dagrally 2k19

  Op 16 november is het weer zover. De dagrally 2k19! Ga mee scheuren over de mooiste weggetjes in Nederland, terwijl je de leukste puzzels op probeert te lossen. We zien jullie daar!

Sioux CCM
Nouryon
Alliander

Realisatie: verenigingenweb