view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Commissie Interesseborrel

Algemeen
Datum:  16 januari 20:00  t/m  23:00  uur

Ben jij geinteresseerd in het doen van een commissie bij Gezelschap Leeghwater? Kom dan langs op onze commissie interesseborrel op dinsdag 16 januari om 20:00 in eetcafé de Waag

Gezelschap Leeghwater telt tal van commissies. Omdat niet alle commissies hun piek op hetzelfde moment hebben, wordt een deel van de nieuwe commissies samengesteld in februari. Op de Commissie Interesse Borrel krijg je informatie over de nieuwe commissies in de vorm van presentaties. Hierna is er de gelegenheid om je interesse op te geven. Tijdens de borrel is er gratis bier en hapjes, en je kan er kennismaken met eventuele toekomstige commissiegenoten. De volgende commissies worden in februari samengesteld:

Lecture and Career Committee

De Lecture and Career Committee is in het leven geroepen om werktuigbouwkunde studenten meer klaar te stomen voor de banenmarkt. Dit wordt gerealiseerd door ieder jaar een careerweek te organiseren. Tijdens deze week zijn er diverse cursussen die studenten onder andere helpen met het verbeteren van hun CV, het beter maken in het onderhandelen over salaris en nog veel meer. Naast de careerweek organiseert de LCC ook nog een aantal lezingen. Dit kunnen lezingen die zijn die met de banenmarkt te maken hebben, maar ook gewoon lezingen die interessant zijn voor de wat oudere werktuigbouwers.

Vrouwen in Techniek Commissie

Het is al lang niet meer zo dat werktuigbouwkunde studenten alleen maar mannen zijn. Vrouwen nemen steeds een significantere rol aan binnen de techniek. Om te laten zien hoe waardevol vrouwen binnen de techniek zijn, is deze nieuwe commissie in het leven geroepen. De Vrouwen in Techniek Commissie zal aan de ene kant de kalender maken die ieder jaar wordt uitgegeven door Gezelschap Leeghwater, en daarnaast zal er een Vrouwen Bedrijvendiner worden georganiseerd waar vrouwelijke werktuigbouwers kunnen dineren met mensen uit het bedrijfsleven. Dit betekent de dat de Vrouwen in Techniek Commissie een hoop contact met bedrijven inhoudt en daarom een serieuzer, volwassener tintje heeft.

Diesweek Commissie

Gezelschap Leeghwater is ooit op 16 december 1867 opgericht. Hierom is wordt op deze datum jaarlijks de verjaardag van Leegwater, of Dies Natalis, gevierd. Omdat we de verjaardag in de komende jaren graag grootster willen aanpakken, is er een nieuwe commissie in het leven geroepen: De Diesweek Commissie. Deze Commissie zal in de week van de Dies Natalis tal van activiteiten organiseren in en rondom 3mE om zo de verjaardag ieder jaar tot een groot succes te maken.

Mechnificent Commissie

Al jaren is Mechnificent het grootste feest dat Leeghwater organiseert. Hiervoor zet de Mechnificent Commissie zich dan ook een jaar lang hard in. Het doen van de Mechnificent Commissie betekent veel contact met onder andere artiesten, feestlocaties en sponsoren. Dit levert natuurlijk, naast een heel leuke groep mensen, een enorme hoeveelheid ervaring op in de organisatie van een professioneel feest.

Funreis Commissie

Ieder jaar organiseert Leeghwater in de voorjaarsvakantie een ludieke reis voor zo'n 60 Olifanten. Traditioneel is dit meestal een wintersport, maar het is ook wel eens een surfreis naar Marokko geweest. De FuCo is dus een commissie die veel ervaring oplevert in het organiseren van een leuke reis. 

Eerstejaars Opstart Commissie

Om de nieuwe eerstejaars wegwijs te maken op de TU en binnen Delft is de Eerstejaars Opstart Commissie in het leven geroepen. Deze commissie bestaat uit vier eerstejaarsstudenten die de nieuwe nullen op het nuldejaarsweekend enthousiast maken met een aantal activiteiten, en daarnaast de eerstejaars opstartperiode verzorgen in kwartaal 1. De commissie staat dus garant voor veel vrije invulling en een hoop leuke ervaringen met de nieuwe eerstejaars.

Slurf

Vier keer per jaar komt de Slurf, het tijdschrift van Gezelschap Leeghwater uit. De Slurf wordt gemaakt door de Slurf redactie, een enorm gezellige, doch hardwerkende groep Olifanten. Vier keer per jaar komen er nieuwe leden bij de Slurf redactie, dus er zijn veel momenten om in te stromen. Het doen van de Slurf staat garant voor een hechte groep, vier fantastische 'Slurfweekenden' en hard werken aan het mooiste tijdschrift van Nederland.

Media Commissie

Gezelschap Leeghwater organiseert een hoop mooie activiteiten. De Media Commissie bestaat om deze activiteiten te promoten, om tijdens deze activiteiten foto's en filmpjes te maken en om aftermovies van deze activiteiten te maken. Zo zullen alle activiteiten goed herinnerd worden en daarnaast beter gehyped worden in voor volgende jaren. In de Mediaco leer je gegarandeerd nieuwe vaardigheden op het gebied van foto- en videobewerking en trucage. De Mediaco zoekt voor februari nog twee nieuwe leden.

 

Ben jij geprikkeld door een van de bovenstaande beschrijvingen? Schroom dan niet om langs te komen in café de Waag komende dinsdag voor alle aanvullende informatie. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn, dan kan je altijd een interesseformulier op kantoor invullen of je interesse mondeling doorgeven.

 

Met Opgeheven Slurf, 

 

Het 150ste bestuur

VIRO
App store
Windows store
Magnet.me

Realisatie: verenigingenweb