view this site in English
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op de website

Technische Uiting

Gezelschap Leeghwater bestaat sinds 16 december 2017 al 150 jaar en is daarmee de oudste studievereniging van Nederland. Om te laten zien dat de oudste studievereniging zich in Delft bevindt, op de faculteit 3mE is er een uniek project in het leven geroepen. 

In dit project is een unieke samenwerking gerealiseerd. Drie studenten Werktuigbouwkunde werken samen met Kouji Ohno, een gerenomeerd Japans kunstenaar. Samen bouwen zij aan een levensgrote metalen olifant die vervolgens in de vijver voor de faculteit 3mE wordt geplaatst. 

In de olifant worden van verschillende bedrijven, dreamteams en afdelingen van 3mE onderdelen verwerkt. Op deze manier laten we zien dat werktuigbouwkunde een zeer brede, toegepaste studie is en dat we op creatieve wijze oude onderdelen nieuw leven kunnen inblazen. Zo zal het altijd duidelijk zijn in welke faculteit de breedste studie en de oudste studievereniging huist. Een dergelijk project heeft echter nogal wat voeten in de aarde, vooral qua financiering. Hiervoor spreken we u aan. We hopen dat u de studie Werktuigbouwkunde en Gezelschap Leeghwater een warm hart toedraagt en ons wilt helpen de financiering rond te krijgen, zodat we deze fantastische technische uiting tot een succes kunnen brengen.

De link naar het donatieformulier vindt u op: Universiteitsfonds Delft: Donatieformulier

Het 30e Lustrum van Gezelschap Leeghwater is mede mogelijk gemaakt door:

VIRO
Talenture

Realisatie: verenigingenweb