Quooker

Sector
Consumer goods
Required language
Dutch, English

About Quooker

Quooker is hard op weg de wereld te veroveren. De kokendwaterkraan heeft zich, sinds de uitvinding in 1970 door Henri Peteri, ontwikkeld als een onmisbare tool in keukens over heel de wereld.

De ambitie

Quooker is een familiebedrijf, gebouwd op enthousiasme en ondernemerschap. De trots op Henri Peteri, vader van Quooker-directeuren Walter en Niels Peteri en uitvinder van de kokendwaterkraan, is er nog altijd voelbaar. De thuisbasis van Quooker is Ridderkerk. In ons lichte en duurzame bedrijfscomplex werken dagelijks meer dan 250 mensen met veel passie aan onze gezamenlijke ambitie: zoveel mogelijk particuliere keukens op een slimme en verantwoorde manier van kokend water voorzien. Samen denken we na over nieuwe technische ideeën en ontwerpoplossingen om de kranen nóg zuiniger, nóg makkelijker in gebruik en nóg mooier te maken.

Ga voor meer informatie naar quooker.nl

Case voor grote reis 2020

Quooker gebruikt om warmteverlies van het reservoir tegen te gaan een vacuüm ter isolatie. Onze case op het kantoor van Quooker gaat over het modelleren van het vacuüm trekken van de isolerende tussenruimte van het reservoir. Met ons model kan het proces eventueel verbeterd worden. Tijdens het vacumeerproces zijn er een aantal variabelen waar afwegingen in gemaakt moeten worden om binnen een gestelde tijdslimiet het gewenste vacuüm te bereiken. Hierbij komen een aantal ingewikkelde vacuüm processen kijken. Met behulp van een breed scala aan hulpmiddelen zijn wij als studenten in staat om zowel onze eigen kennis, als de kennis binnen het bedrijf, in dit vakgebied te verbreden. De opdrachtgevers zullen met een goed werkend model voort kunnen borduren om een efficiënter productieproces op te zetten.

Partners

menu